Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Ισόβια στον απαγωγέα- βιαστή του Κλίβελαντ

Στη φυλακή θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής του ο άνδρας που κατηγορείται ότι για περίπου μια δεκαετία βίαζε και κρατούσε υπό ομηρία στο σπίτι του τρεις γυναίκες στο Οχάιο των ΗΠΑ.

Ο 53χρονος Αριέλ Κάστρο, ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο Μάιο αφότου ένα από τα θύματά του κατάφερε να δραπετεύσει, συμφώνησε την Παρασκευή με τους δικαστές για ποινή ισόβιας κάθειρξης χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα.

Η συμφωνία ορίζει ότι θα καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 1.000 ετών και ότι θα κατασχεθούν τα περιουσιακά του στοιχεία. Επίσης, θα χαρακτηριστεί ως κατηγορούμενος για σεξουαλικά εγκλήματα.

Ο δικαστικός συμβιβασμός τον προστατεύει από περαιτέρω κατηγορίες και από τη θανατική ποινή.

Είχε απαγάγει την 32χρονη Μισέλ Νάιτ, την 27χρονη Αμάντα Μπέρι και την 23χρονη Τζίνα Ντε Τζίζους από την περιοχή του Κλίβελαντ μεταξύ του 2002 και του 2004.

Κατηγορήθηκε για φόνο επειδή χτύπησε και άφησε χωρίς φαγητό μια από τις γυναίκες η οποία ήταν έγκυος μέχρι που απέβαλε. Ικανοποίηση για την ποινή εξέφρασε η δικηγορική εταιρεία που εκπροσωπεί τις τρεις γυναίκες.

“Η Αμάντα, η Τζίνα και η Μισέλ είναι ανακουφισμένες από τη σημερινή απόφαση” είπε ο δικηγόρος τους.

Ο δικαστής είπε πως υπάρχουν σκέψεις για κατεδάφιση του σπιτιού στο οποίο οι τρεις γυναίκες έζησαν τον εφιάλτη.

Ο Κάστρο είπε στον δικαστή ότι είχε κακοποιηθεί στην παιδική ηλικία και απέδωσε τις πράξεις του στον εθισμό του στην πορνογραφία και το σεξουαλικό του πρόβλημα.

Newsroom Enet με πληροφορίες από BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...