Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Βαγδάτη: Ξεπερνά τους 430 ο αριθμός των νεκρών από τις αρχές Ιουλίου

Έξι άνθρωποι, ανάμεσά τους τρεις αγρότες, σκοτώθηκαν σήμερα βορειοανατολικά της Βαγδάτης, σε μια περιοχή όπου οι επιθέσεις πολλαπλασιάζονται, ανέφεραν ιατρικές και αστυνομικές πηγές.

Τρεις νέοι έχασαν τη ζωή τους από μια έκρηξη στην πόλη Ουατζιχίγια, βόρεια από την Μπακούμπα, 60 χλμ. βόρεια της Βαγδάτης.

Ένας γεωργός και η γυναίκα του, που επίσης ασχολείτο με αγροτικές εργασίες, σκοτώθηκαν από την έκρηξη μιας βόμβας που είχε τοποθετηθεί με μαγνήτη στο αυτοκίνητό τους στην περιοχή Ντουτζάιλ, όχι μακριά από την Μπακούμπα. Τέσσερις αστυνομικοί που μετέβησαν στο σημείο για να ερευνήσουν τραυματίστηκαν όταν το δικό τους όχημα επλήγη από βόμβα, η οποία είχε τοποθετηθεί δίπλα στο οδόστρωμα.

Ένας άλλος αγρότης σκοτώθηκε από ενόπλους κοντά στην Μπαλάντ, στην ίδια περιοχή. Η Μπακούμπα και περιοχές γύρω από αυτήν έχουν γίνει στόχος πολλαπλών επιθέσεων τις τελευταίες ημέρες, περιλαμβανομένης μίας η οποία στοίχισε τη ζωή σε τρία παιδιά που είχαν πάει να κολυμπήσουν χθες σε ένα ποτάμι .

Με τα νέα αυτά επεισόδια βίας ξεπερνά τους 430 ο αριθμός των νεκρών από τις αρχές Ιουλίου στο Ιράκ, ενώ ανεβάζουν και σε πάνω από 2.690 τον απολογισμό των νεκρών εντός του 2013, σύμφωνα με στοιχεία που έχει συνθέσει το Γαλλικό Πρακτορείο με βάση ανακοινώσεις των αρχών ασφαλείας και ιατρικές πηγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...