Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Βατικανό: Χωρίς αλεξίσφαιρο όχημα ο πάπας στη Βραζιλία

Ο πάπας Φραγκίσκος δεν θα χρησιμοποιήσει αλεξίσφαιρο όχημα στη διάρκεια της επίσκεψης του στη Βραζιλία την ερχόμενη εβδομάδα με σκοπό να... έχει πιο στενή επαφή με τον κόσμο παρόλους τους κινδύνους που υπάρχουν ανέφερε το Βατικανό σήμερα, Τετάρτη 17 Ιουλίου. 
Ο Αργεντινός πάπας ο οποίος θα φτάσει στο Ρίο ντε Τζανέιρο τη Δευτέρα 22 Ιουλίου για το πρώτο του ταξίδι εκτός Ιταλίας, θα χρησιμοποιήσει τα ίδια ανοιχτά τζιπ με τα οποία συνηθίζει να μετακινείται στο Βατικανό όταν εμφανίζεται στις ανοιχτές τελετές στην Πλατεία Αγίου Πέτρου έτσι ώστε να μπορεί να αγγίζει τους πιστούς. “Αισθάνεται και προτιμά αυτήν την άμεση επαφή με τον κόσμο” είπε ο εκπρόσωπος του Βατικανού, πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι. Συνέχισε δε λέγοντας πως “αποφάσισε έτσι ώστε να έχει συνέχεια και με τον τρόπο που έρχεται σε επαφή με τον κόσμο κι εδώ”.

Το Βατικανό έχει ένα στόλο από αλεξίσφαιρα, κλεισμένα με γυαλί και ενισχυμένα με air condition οχήματα τα οποία χρησιμοποιεί ο εκάστοτε πάπας όταν μετακινείται εντός κι εκτός Ρώμης. Τα οχήματα αυτά τέθηκαν στην υπηρεσία των προκαθημένων της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας μετά την απόπειρα του Τούρκου Μεχμέτ Αλί Αγκστά κατά της ζωής του πάπα Ιωάννη Παύλου του Β' στις 13 Μαΐου 1981. Ο πάπας δέχθηκε τα πυρά από το όπλο του Αγκτσά ενώ μετακινούνταν με ανοιχτό τζιπ στην Πλατεία Αγίου Πέτρου.

Ο Φραγκίσκος θα παραμείνει στο Ρίο ντε Τζανέιρο για μια εβδομάδα και θα παραστεί στην Παγκόσμια Μέρα Νεολαίας της Καθολικής Εκκλησίας, μια συνάντηση που συχνά λέγεται ως το “καθολικό γούντστοκ” και πραγματοποιείται κάθε δυο χρόνια σε διαφορετική πόλη του κόσμου. Θα επισκεφθεί τους φτωχούς στη “φαβέλα” Μανγκίνιο της βραζιλιάνικης πόλης την τέταρτη μέρα της επίσκεψής του εκεί όπου θα μπει σε τουλάχιστον ένα σπίτι προτού απευθυνθεί σε όλη την κοινότητα σε συγκέντρωση μέσα σε γήπεδο. Στις 24 Ιουλίου θα πετάξει με ελικόπτερο στην πόλη Απαρεσίντα (240 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ρίο) όπου θα επισκεφθεί το εθνικό τέμενος της "Μητέρας Μας της Απαρεσίντα" την οποία η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία τιμά ως την προστάτιδα της Βραζιλίας. Ο Φραγκίσκος θα συναντηθεί και με νεαρούς φυλακισμένους. Ο Λομπάρντι είπε ακόμη πως η πρόεδρος Ντίλμα Ρούσεφ προσκάλεσε κι άλλους ηγέτες της Λατινικής Αμερικής να μεταβούν στη Βραζιλία ώστε να τιμήσουν με τον τρόπο αυτόν τον πρώτο πάπα που κατάγεται από την περιοχή. Ο Λομπάρντι δεν ανέφερε πόσοι από αυτούς αποδέχθηκαν την πρόσκληση.

Ο Φραγκίσκος ακόμη σκοπεύει να απευθυνθεί στους πολιτικούς και επιχειρηματικούς ηγέτες της Βραζιλίας στη διάρκεια του ταξιδιού του εκεί, το οποίο λέγεται πως θα είναι το μοναδικό του στο εξωτερικό για το πρώτο έτος του στον παπικό θρόνο. Ο Φραγκίσκος ο οποίος ήταν μέχρι πρότινος ο Καρδινάλιος Χόρχε Μπεργκόλιο του Μπουένος Αϊρες αναμένεται να επισκεφθεί την Αργεντινή στις αρχές του 2014.
agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...