Ένα ιατρικό λάθος οδήγησε στον θάνατο Ιταλό δικαστή
Όταν έμαθε τα τραγικά νέα, δεν σκέφτηκε κάτι άλλο. Έπρεπε να τελειώνει με την ασθένεια. Δεν ήθελε να περάσει χρόνος. Δεν ήθελε να υποφέρει ούτε ο ίδιος, ούτε η οικογένειά του. Έτσι, πήρε τη μεγάλη απόφαση και απευθύνθηκε σε ειδικό κέντρο της Ελβετίας για ευθανασία…Ο 62χρονος Ιταλός δικαστής, Πιέτρο Ντ’Αμίκο, με λαμπρή πορεία και σημαντικές επιτυχίες, δεν άντεχε να γνωρίζει ότι ο καρκίνος που του είχε διαγνωστεί δε μπορούσε να θεραπευθεί. Τουλάχιστον αυτό του είχαν πει οι Ιταλοί θεράποντες γιατροί.
Τον περασμένο Απρίλιο, λοιπόν, αφού αποχαιρέτησε τη σύζυγό του και την κόρη του ξεκίνησε οδικώς να φτάσει στη Βασιλεία, όπου θα συναντούσε τη λύτρωσή του…
Λίγους μήνες αργότερα, ωστόσο, αποκαλύπτεται ότι εκείνη η ασθένεια από την οποία έπασχε και δε μπορούσε να θεραπευθεί, δεν υφίστατο.
«Η ασθένεια που υποστήριξαν Ιταλοί γιατροί και επιβεβαίωσαν κάποιοι Ελβετοί γιατροί δεν ίσχυε», υποστηρίζει ο δικηγόρος και φίλος της οικογένειας, Μικέλε Ροτσιζάνο.
Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, αφού διενεργήθηκε νεκροψία νεκροτομή το αποτέλεσμα έδειξε ότι ο Ντ’Αμίκο δεν έπασχε από καρκίνο, με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε μπροστά από ένα τραγικό ιατρικό λάθος που οδήγησε στον θάνατο τον Ιταλό δικαστή.
Σύμφωνα με τον Ροτσιζάνο οι γιατροί στην Ελβετία πριν προχωρήσουν στην ευθανασία θα έπρεπε να υποβάλουν τον ασθενή σε σειρά εξετάσεων, κάτι που δεν έγινε.
Ο αδικοχαμένος δικαστής ήταν πεπεισμένος ότι ήταν βαριά άρρωστος και οι λάθος εξετάσεις τον οδήγησαν να φτάσει στην Ελβετία και να επιλέξει την ευθανασία.
Όπως αναφέρει η Corriere della Sera η ελβετική νομοθεσία προβλέπει ότι δύο γιατροί πρέπει να προχωρήσουν σε διάγνωση και ένας τρίτος γιατρός πρέπει να βρίσκεται στο πλάι του ασθενούς την ώρα της ευθανασίας, ωστόσο κάτι τέτοιο δε φαίνεται να συνέβη στην περίπτωση του Ντ’Αμίκο.
Την ημέρα του θανάτου του, μάλιστα, ο αδελφός του δικαστή, Γκουίντο Ντ’Αμίκο, έλαβε ένα τηλεφώνημα από την Ελβετία όπου του έλεγαν ότι ο αδελφός του βρισκόταν στην κλινική. Ο Γκουίντο Ντ’Αμίκο φώναξε: «Αφήστε τον», σε μια απέλπιδα προσπάθεια ο αγαπημένος του αδελφός να αλλάξει γνώμη. Ωστόσο, από την άλλη γραμμή ο υπάλληλος της κλινικής του έλεγε: «Λυπάμαι, είναι ήδη νεκρός»
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.