Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Μπαχρέιν: Δύο γυναίκες συνελήφθησαν κατηγορούμενες ότι ετοίμαζαν επίθεση στο Γκραν Πρι

Δύο νεαρές γυναίκες συνελήφθησαν στο Μπαχρέιν και κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν επίθεση στην πίστα του Σακίρ, κοντά στη Μανάμα, κατά τη διάρκεια του Γκραν Πρι της Φόρμουλας 1 που διεξήχθη στη χώρα αυτή το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Σε ανακοίνωσή του, ο αρχηγός της αστυνομίας Τάρεκ αλ Χάσαν αναφέρει ότι οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν στην είσοδο του αγωνιστικού χώρου. Η μία από αυτές είχε κρύψει κάτω από τα ρούχα της ένα μαξιλάρι και όταν ανακρίθηκε παραδέχτηκε ότι σκοπός της ήταν να δοκιμάσει τα μέτρα ασφαλείας «ενόψει μιας επίθεσης».

Οι δύο γυναίκες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και κατόπιν προφυλακίστηκαν.

Ο Χάσαν είπε ότι 8.000 άνδρες συμμετείχαν στην επιχείρηση για την ασφάλεια του αγώνα, κατά τη διάρκεια του οποίου χιλιάδες σιίτες διαδήλωναν ζητώντας πολιτικές μεταρρυθμίσεις. Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν χίλιες βόμβες μολότοφ, 137 λάστιχα τα οποία επρόκειτο να πυρπολήσουν οι διαδηλωτές στους δρόμους και 72 πυροσβεστήρες που θα τους χρησιμοποιούσαν ως βόμβες.

Το Γκραν Πρι διεξήχθη χωρίς να σημειωθούν επεισόδια, παρά τις διαδηλώσεις και τις συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σήμερα, ο υπουργός Εσωτερικών του Μπαχρέιν, σεΐχης Ρασίντ μπεν Αμπντάλα Αλ Χαλίφα υποστήριξε ότι οι μοναρχίες του Κόλπου κινδυνεύουν και πρέπει να παραμείνουν ενωμένες. «Μας αφορά όλους ο κίνδυνος που αντιμετωπίζουν οι χώρες του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου και αυτό απαιτεί να παραμείνουμε ενωμένοι», είπε κατά τη σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών των χωρών αυτών.

Οι αρχές του Μπαχρέιν κατηγορούν συχνά το Ιράν ότι στηρίζει τους σιίτες —που αποτελούν την πλειονότητα του πληθυσμού— και υποκινεί τις ταραχές στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...