Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Το προφίλ του βομβιστή της Βοστόνης , Τζοχάρ Τσαρνάγεφ σε ρωσική σελίδα κοινωνικής δικτύωσης


Ο ένας από τους δύο υπόπτους για τις βομβιστικές επιθέσεις στο Μαραθώνιο της Βοστόνης, ο Τζοχάρ Τσαρνάγεφ, εναντίον του οποίου η αστυνομία της Βοστόνης έχει εξαπολύσει μεγάλο ανθρωποκυνηγητό, έχει αναρτήσει συνδέσμους σε ισλαμικές ιστοσελίδες και διαδικτυακούς τόπους που ζητούν την ανεξαρτησία της Τσετσενίας στη σελίδα που διατηρεί σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης στη ρωσική γλώσσα.

Υβριστικά σχόλια στη ρωσική και την αγγλική γλώσσα καταφτάνουν μαζικά σήμερα στη σελίδα του Τσαρνάγεφ στον VK, ένα ρωσόφωνο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, μετά την αναγνώρισή του ως υπόπτου για την βομβιστική επίθεση στο Μαραθώνιο της Βοστόνης.

Στη σελίδα αυτή, ο Τζοχάρ Τσαρνάγεφ δηλώνει ότι το 2011 αποφοίτησε από το δημόσιο σχολείο στο Κέμπριτζ της Μασαχουσέτης (Cambridge Rindge and Latin School) και ότι παρακολούθησε το δημοτικό στη Μαχατσκάλα, την πρωτεύουσα του Νταγκεστάν, μια επαρχία της Ρωσίας που συνορεύει με την Τσετσενία. Σημειώνει επίσης ότι μιλάει την αγγλική, τη ρωσική και την τσετσενική γλώσσα. Ως "κοσμοθεωρία" του καταχωρεί το "Ισλάμ" και ως "προσωπική προτεραιότητα" τη "σταδιοδρομία και τα χρήματα".

Ο Τσαρνάγεφ έχει αναρτήσει συνδέσμους σε βίντεο από μαχητές στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία και σε ισλαμικές ιστοσελίδες με τίτλους όπως "Ειρήνη στον κόσμο, η θρησκεία μου είναι το Ισλάμ" και "Δεν υπάρχει άλλος Θεός από τον Αλλάχ, ας ηχήσει αυτό στις καρδιές μας". Επίσης έχει αναρτήσει συνδέσμους σε σελίδες που ζητούν την ανεξαρτησία της Τσετσενίας.

Στη σελίδα του Τσαρνάγεφ υπάρχει επίσης και μια αίσθηση χιούμορ, όσον αφορά την ταυτότητά του ως μέλος μιας μειονότητας από το ρωσικό Καύκασο, όπου βρίσκονται η Τσετσενία, το Νταγκεστάν, η Ινγκουσετία και άλλες περιοχές στις οποίες ζουν κυρίως μουσουλμάνοι και υπάρχει έντονος αναβρασμός εδώ και δύο δεκαετίες μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης. Έχει αναρτήσει ένα δικό του ανέκδοτο: "Περνάει ένα αυτοκίνητο που έχει μέσα έναν Τσετσένο, έναν από το Νταγκεστάν και έναν από την Ινγκουσετία. Ερώτηση: ποιος οδηγεί; Απάντηση: η αστυνομία".

Εν τω μεταξύ ένας άνδρας που δηλώνει ότι είναι ο πατέρας των αδελφών Τσαρνάγεφ, υποστηρίζει την αθωότητα των παιδιών του, εκτιμώντας ότι τα "παγίδεψαν". «Κατά την άποψή μου, οι υπηρεσίες ασφαλείας παγίδεψαν τα παιδιά μου επειδή είναι πολύ πιστοί μουσουλμάνοι», δήλωσε ο Άνζορ Τσαρνάγεφ στο πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ, μιλώντας από την πρωτεύουσα του Νταγκεστάν, Μαχατσκάλα.

«Γιατί σκότωσαν τον Ταμερλάν; Θα έπρεπε να τον πιάσουν ζωντανό», πρόσθεσε, αναφερόμενος στον 26χρονο γιο του που σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών με την αμερικανική αστυνομία κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε. «Ο μικρότερος κρύβεται τώρα. Τον περιμέναμε για τις διακοπές», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι ο Τζοχάρ σπουδάζει ιατρική στις ΗΠΑ. «Τώρα δεν ξέρω τι θα γίνει», κατέληξε.

Αντίθετη γνώμη σχετικά με την αθωότητα των δύο αδελφών έχει ο θείος τους Ρουσλάν Τσάρνι που καλεί τον Τζοχάν να παραδοθεί και να ζητήσει συγχώρεση, κατηγορώντας τον ότι «ντρόπιασε ολόκληρο το τσετσενικό έθνος». Σύμφωνα με τον ίδιο τα δύο ανίψια του δεν επισκέφθηκαν ποτέ την Τσετσενία και η δική του οικογένεια δεν είχε σχέση με τα δύο αδέλφια εδώ και πολύ καιρό.

Κατηγορηματικά αρνήθηκε την εμπλοκή των δύο αδελφών ένας άλλος θείος τους ο Άλβι Τσάρνι μιλώντας στο WBZ λέγοντας «Δεν το πιστεύω, δεν είναι δυνατόν. Τα ανίψια μου δεν κάνουν τέτοια πράγματα. Αποκλείεται».

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...