Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Ο Πρόντι βγαίνει απ` το παιχνίδι. Κρίσιμες ώρες στην Ιταλία


Απέσυρε απόψε ο Ρομάνο Πρόντι την υποψηφιότητά του για το θώκο του προέδρου της δημοκρατίας της Ιταλίας.

Όπως μετέδωσαν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο Πρόντι έλαβε την απόφαση αυτή μετά την απογοητευτική έκβαση της τέταρτης ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο για την εκλογή νέου προέδρου.

«Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και η δυναμική της με κάνουν να πιστεύω ότι δεν υφίστανται πλέον οι αναγκαίες προϋποθέσεις. Επιστρέφω με γαλήνη στο κανονικό μου πρόγραμμα. Όποιος με οδήγησε σε αυτή την απόφαση πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες του. Εγώ δεν μπορώ παρά να λάβω γνώση της κατάστασης», δήλωσε ο Πρόντι, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Παράλληλα η Ρόζι Μπίντι, ανακοίνωσε την απόφασή της να παραιτηθεί από την προεδρία του Δημοκρατικού Κόμματος (PD).

«Δεν μου ζητήθηκε να συναποφασίσω για τις πρόσφατες κινήσεις του κόμματος και δεν εννοώ να αναλάβω ευθύνες για τις εξελίξεις», δήλωσε η Μπίντι.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός και ηγέτης του κέντρου Μάριο Μόντι στο μεταξύ απηύθυνε και νέα έκκληση προς την κεντροδεξιά και την κεντροαριστερά να στηρίξουν, από αύριο, την υποψήφιά της συμμαχίας του, της Επιλογής Πολιτών (SC) Άννα Μαρία Καντσελιέρι, νυν υπηρεσιακή υπουργό εσωτερικών.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι συναντάται με τον Μόντι στο προεδρικό μέγαρο της Ρώμης.

Ο Μπέπε Γκρίλο επανέλαβε ότι ο υποψήφιος του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S) συνεχίζει να είναι ο νομικός Στέφανο Ροντοτά, πεπεισμένος ότι «στο τέλος, θα υποστηριχθεί και από την κεντροαριστερά».

Στις 23:00 (ώρα Ελλάδας) αναμενόταν να αρχίσει μια νέα —κρίσιμη— συνεδρίαση των βουλευτών και γερουσιαστών του PD σε αναζήτηση λύσης προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος διάσπασης του κόμματος.

Η δημόσια τηλεόραση RAI εκτίμησε ότι ένας από τους υπεύθυνους της ήττας του Πρόντι ίσως είναι ο Μάσιμο Ντ’ Αλέμα, που φέρεται να επεδίωκε να επιλεγεί ο ίδιος από χθες ως ο υποψήφιος πρόεδρος της κεντροαριστεράς.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...