Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Πούτιν: «Παιχνιδάκι» το Τσερνομπίλ μπροστά σε ενδεχόμενο πολέμο στην Κορέα

Ανήσυχος εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις, ενώ, προειδοποιεί ότι το ενδεχόμενο να ξεσπάσει ένας πόλεμος στην περιοχή θα κάνει το πυρηνικό ατύχημα του Τσερνομπίλ να μοιάζει με «παραμυθάκι».

«Δεν θα το κρατήσω μυστικό, ανησυχούμε για την κλιμάκωση της κρίσης στην κορεατική χερσόνησο, επειδή είμαστε γείτονες. Και αν, ο μη γένοιτο, κάτι συμβεί, το Τσέρνομπιλ, για το οποίο όλοι γνωρίζουμε, θα φαίνεται σαν παιδικό παραμύθι. Υπάρχει τέτοια απειλή ή όχι; Πιστεύω ότι υπάρχει...Θα προέτρεπα άπαντες να ηρεμήσουν...και να αρχίσουν να λύνουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί εδώ και πολλά χρόνια» ήταν τα λόγια του ισχυρού άνδρα της Ρωσίας.

Ακόμη, ο κ. Πούτιν επαίνεσε την απόφαση των ΗΠΑ να αναβάλουν την δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου στην ευρύτερη περιοχή σε μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης.
Ο Πούτιν επαίνεσε επίσης την απόφαση των ΗΠΑ, αυτό το σαββατοκύριακο, να αναβάλουν προγραμματισμένη πυραυλική δοκιμή, ως μια κίνηση αποκλιμάκωσης με το καθεστώς της Πιόνγκγιάνγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...