Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Θετικός ο Πούτιν στους γάμους των ομοφυλοφίλων

Η Ρωσία μπορεί να αναθεωρήσει τις συμφωνίες υιοθεσίας με τις χώρες που έχουν νομιμοποιήσει τους γάμους μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου, δήλωσε... την Παρασκευή ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, τρεις ημέρες μετά την απόφαση της Γαλλίας σχετικά με το ζήτημα αυτό, θέμα που συζητήθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησής του με Ρώσους βουλευτές.
«Το ζήτημα είναι επίκαιρο. Εκτιμώ ότι έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε αλλαγές», δήλωσε ο Πούτιν κατά διάρκεια της συνάντησής του με Ρώσους βουλευτές στην κατοικία του στο Νόβο-Ογκάρεβο, στα περίχωρα της Μόσχας.

«Πρέπει να αντιδράσουμε σε αυτό που συμβαίνει γύρω μας. Σεβόμαστε τους εταίρους μας, αλλά ζητούμε να σέβονται τις πολιτιστικές μας παραδόσεις μας, τα ηθικά, και τα νομικά μας πρότυπα», πρόσθεσε, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ο Πούτιν απάντησε σε ερώτηση της Μαρίνας Οργκέεβα, βουλευτίνας της περιοχής του Καλίνινγκραντ (ρωσικός θύλακας που περιβάλλεται από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης), η οποία αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην περίπτωση της Γαλλίας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Η Οργκέεβα πρότεινε να εξεταστεί το ενδεχόμενο υποβολής τροποποιήσεων στη γαλλορωσική συμφωνία για την υιοθεσία παιδιών, ώστε να μην επιτραπεί παιδιά από τη Ρωσία να υιοθετηθούν από ομόφυλα ζευγάρια.

«Έχει δίκιο», είπε ο κ. Πούτιν σύμφωνα με το Interfax, χωρίς να αναφερθεί λεπτομερώς στις αλλαγές που επιθυμεί.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (ρωσική Γερουσία), Βαλεντίνα Ματβιένκο, που συμμετείχε στη συνάντηση αυτή, είπε ότι οι αλλαγές στη γαλλο-ρωσική συμφωνία για την υιοθεσία παιδιών προετοιμάζονται ήδη, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Itar-Tass.

Το γαλλικό κοινοβούλιο ενέκρινε τελικά την Τρίτη τον πολιτικό γάμο και την υιοθεσία για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια, και η Γαλλία γίνεται η 14η χώρα στον κόσμο που νομιμοποιεί τους γάμους ομοφυλοφίλων.

Οι ρωσικές αρχές έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι η αναγνώριση του γάμου των ομοφυλοφίλων μειώνει τις πιθανότητες για τους υπηκόους των εν λόγω χωρών να μπορούν να υιοθετήσουν παιδιά από τη Ρωσία.

Η αντιπρόεδρος της Επιτροπής για την Οικογένεια, τις γυναίκες και τα παιδιά στην κάτω βουλή του κοινοβουλίου (Δούμα), Όλγκα Μπατάλινα είπε ότι οι βουλευτές της Δούμας είναι «εξαιρετικά ανήσυχοι σχετικά με τις εν εξελίξει διαδικασίες στη Γαλλία και θεωρούν ότι η υιοθέτηση παιδιών από ζευγάρια του ιδίου φύλου είναι εντελώς απαράδεκτη».

Με δεδομένη την «αυστηρή στάση» της ρωσικής κοινωνίας σε ότι αφορά τους γάμους προσώπων του ίδιου φύλου, είναι «απαραίτητο» η γαλλορωσική συμφωνία «να απαγορεύει την υιοθεσία παιδιών από ζευγάρια του ίδιου φύλου», τόνισε, σύμφωνα με το Itar-Tass.

Η βουλευτής εκτίμησε επίσης ότι η υιοθεσία παιδιών από τη Ρωσία από μονογονεϊκές οικογένειες είναι ένα θέμα που θα πρέπει να εξεταστεί με ιδιαίτερη προσοχή.

«Πιστεύουμε ότι η γαλλική πλευρά θα δείξει κατανόηση προς τη θέση της Ρωσίας», πρόσθεσε.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της επιτροπής για την οικογένεια στη Δούμα, Γελένα Μιζούλινα, εκτίμησε ότι η Ρωσία μπορεί να καταγγείλει τη συμφωνία με τη Γαλλία για την υιοθεσία παιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...