Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Ιταλία: «Συμβολική κατάληψη» του κοινοβουλίου ετοιμάζουν βουλευτές και γερουσιαστές του M5S


Σε συμβολική κατάληψη του κοινοβουλίου ετοιμάζονται να προχωρήσουν οι βουλευτές και γερουσιαστές του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S) του Μπέπε Γκρίλο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ότι δεν έχουν ακόμη συσταθεί οι κοινοβουλευτικές επιτροπές, όπως προβλεπόταν.

Οι κοινοβουλευτικοί του M5S σχεδιάζουν να προχωρήσουν —όπως δήλωσαν— σε συμβολική κατάληψη της αίθουσας της βουλής και της γερουσίας από σήμερα το απόγευμα ως αργά το βράδυ, ένα λεπτό μετά τα μεσάνυχτα.

«Το κοινοβούλιο μπορεί να εργαστεί, με τις επιτροπές του, έστω κι αν έχουμε ακόμη μόνον υπηρεσιακή κυβέρνηση», επιμένουν τα στελέχη των M5S. Οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των υπόλοιπων κομμάτων, αντιθέτως, θεωρούν ότι πρέπει πρώτα να σχηματισθεί νέα κυβέρνηση και κάνουν αναφορά στην μέχρι τώρα πρακτική, που ίσχυσε σε όλες τις προηγούμενες νομοθετικές περιόδους.

«Η κατάληψη είναι αντιδημοκρατική μέθοδος, υπάρχουν τόσοι χώροι στους οποίους μπορεί να αναπτυχθεί η όποια αντιπαράθεση και συζήτηση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) στην γερουσία, Λουίτζι Τζάντα.

Ο ηγέτης του M5S Γκρίλο σε ένα κείμενο στο ιστολόγιό του υποστήριξε ότι «το πραξικόπημα βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και χρόνια. Ο κύριος στόχος του είναι να αφαιρεθούν από το κοινοβούλιο τα δικαιώματα και οι εξουσίες του». Μάλιστα, πάνω από το κείμενο του Ιταλού πολιτικού και κωμικού, παρατηρεί η δημόσια τηλεόραση RAI, ο ίδιος ανάρτησε μια εικόνα, προϊόν φωτομοντάζ, που απεικονίζει «άνδρες με στρατιωτικές στολές των Ελλήνων δικτατόρων της Επταετίας και τα πρόσωπα των Μόντι, Μπερσάνι και Μπερλουσκόνι»—αντίστοιχα του υπηρεσιακού πρωθυπουργού και των ηγετών της κεντροαριστεράς και της κεντροδεξιάς συμμαχίας.

«Το κίνημά μας ζητά να ξεκινήσει αμέσως η δραστηριότητα του κοινοβουλίου. Η χώρα ψυχορραγεί και η νομοθετική δραστηριότητα έχει μπλοκάρει. . . πρόκειται για αυτοκτονία», έγραψε ο Γκρίλο.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...