Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Καταδίκη επίδοξων τρομοκρατών στη Βρετανία

Τέσσερις άνδρες που είχαν συλληφθεί τον Απρίλιο του 2012 στο Λούτον, στα βορειοδυτικά του Λονδίνου kαταδικάστηκαν σε ποινές από πέντε έως και 16 χρόνια κάθειρξης με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν τρομοκρατικές ενέργειες ή παρείχαν βοήθεια σε άλλα πρόσωπα που προετοίμαζαν επιθέσεις.
Οι Ζάχιντ Ικμπάλ, 31 ετών και Μοχάμεντ Σαρφάραζ Άχμεντ, 25 ετών, καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 16 ετών και 3 μηνών από δικαστήριο του Γούλβιτς. Σ

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, σχεδίαζαν να οδηγήσουν ένα τηλεκατευθυνόμενο αυτοκίνητο, παγιδευμένο με μια αυτοσχέδια βόμβα, στην πύλη μιας στρατιωτικής βάσης του Λούτον.

Ο δικαστής Άλαν Γουίλκι εξήγησε ότι η ποινή των 16 ετών και 3 μηνών προκύπτει από την ποινή κάθειρξης, χωρίς αναστολή, 11 ετών και 3 ετών, που μπορεί να παραταθεί για άλλα πέντε χρόνια δεδομένου ότι αντιπροσωπεύουν «σημαντικό κίνδυνο» για τους πολίτες.

Οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι, ο Ούμαρ Άρσαντ, 24 ετών και ο Σιέντ Φάρχαν Χουσάιν, 22 ετών, καταδικάστηκαν σε ποινές 6 ετών και 9 μηνών ο πρώτος και 5 ετών και τριών μηνών ο δεύτερος.

Όλοι τους συνελήφθησαν στα τέλη Απριλίου 2012 από άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σε διαφορετικά σημεία του Λούτον, στο πλαίσιο μιας επιχείρησης σε συνεργασία με τις βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Το 15% των περίπου 200.000 κατοίκων του Λούτον είναι μουσουλμάνοι. Η πόλη τα τελευταία χρόνια έχει γνωρίσει εντάσεις μεταξύ μουσουλμάνων και μελών της ακροδεξιάς οργάνωσης EDL (Ένωση Άμυνας της Αγγλίας).

Στην πόλη αυτή φέρεται να μυήθηκε στο ριζοσπαστικό ισλάμ ο Ταϊμούρ Αμπντέλ Ουαχάμπ, ο οποίος τον Δεκέμβριο του 2010 πραγματοποίησε επίθεση αυτοκτονίας στη Στοκχόλμη της Σουηδίας, τραυματίζοντας ελαφρά δύο ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...