Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Φόβοι για πολλούς νεκρούς από τον σεισμό 6,3 Ρίχτερ στο νότιο Ιράν


Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον ισχυρό σεισμό, μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε κοντά στην πόλη Μπουσέρ στο νότιο Ιράν. Εκφράζονται φόβοι για περισσότερα θύματα.

Στο σημείο βρίσκεται ο μοναδικός πυρηνικός ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός της Ισλαμικής Δημοκρατίας, όπως μετέδωσε η δημόσια ιρανική τηλεόραση.

Δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες για τα θύματα ή την έκταση των υλικών ζημιών που προκάλεσε η σεισμική δόνηση.

Το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ προσδιόρισε το μέγεθος της σεισμικής δόνησης στους 6,3 βαθμούς.

Ωστόσο, το Ιρανικό Σεισμολογικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Τεχεράνης ανέφερε ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 6,1 Ρίχτερ και το επίκεντρό του ήταν στο Κακί, περίπου 90 χλμ. νότια της Μπουσέρ.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στο Ντουμπάι, στο Κατάρ και στο Μπαχρέιν. Τουλάχιστον πέντε ισχυροί μετασεισμοί σημειώθηκαν μέσα στην επόμενη ώρα.

Ο σεισμός δεν επηρέασε τη λειτουργία του πυρηνικού ηλεκτροπαραγωγικού εργοστασίου της Μπουσέρ, δήλωσε  στέλεχος της ρωσικής εταιρίας Atomstroyexport, η οποία το έχει κατασκευάσει, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

«Ο σεισμός δεν επηρέασε σε τίποτε την ομαλή λειτουργία του αντιδραστήρα: το προσωπικό συνεχίζει να εργάζεται κανονικά και τα επίπεδα της ραδιενέργειας είναι εντελώς εντός των φυσιολογικών ορίων», φέρεται να είπε το στέλεχος της επιχείρησης.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...