Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Βίαιες συγκρούσεις με επτά νεκρούς στη Βενεζουέλα


Επτά νεκροί είναι ο πρώτος επίσημος απολογισμός των χθεσινών συγκρούσεων κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων που οργανώθηκαν από την αντιπολίτευση, η οποία αμφισβητεί τα αποτελέσματα των εκλογών.

Οπαδοί του Καπρίλες αντιμέτωποι με δακρυγόνα κατά τις χθεσινές διαδηλώσεις στο Καράκας
Ο υπουργός Εξωτερικών Ελίας Χάουα ανακοίνωσε σήμερα ότι ένας 45χρονος άνδρας, υποστηρικτής του εκλεγμένου προέδρου της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο "σκοτώθηκε από πυροβόλο όπλο" στην κοινότητα της Μπαρούτα, στα περίχωρα της πρωτεύουσας, ενώ όπως μεταδίδει το Reuters ο αριθμός των νεκρών επισήμως ανέρχεται στους επτά.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων AVN τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τις χθεσινές συγκρούσεις, όταν εκατοντάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους σε διάφορες περιοχές της πρωτεύουσας, Καράκας, καθώς και σε άλλες πόλεις σήμερα, μπλοκάροντας δρόμους, καίγοντας ελαστικά, συγκρουόμενοι σε ορισμένες περιπτώσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Το πρακτορείο μετέδωσε ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πολιτεία Μιράντα, η οποία περιλαμβάνει τμήμα του Καράκας, ένας στην πολιτεία Τασίρα στα σύνορα με την Κολομβία, και ένας άλλος στην πολιτεία Σούλια (δυτικά), χωρίς να προσθέσει άλλες λεπτομέρειες.

Σε μία πλούσια συνοικία του Καράκας, η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και έριξε σφαίρες από καουτσούκ σε κουκουλοφόρους υποστηρικτές της αντιπολίτευσης οι οποίοι πετούσαν πέτρες στα όργανα της τάξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...