Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Μεγάλη η προσέλευση στην ομιλία του Πρέσβη της Δημοκρατίας του Ιράκ στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Με έντονο ενδιαφέρον παρακολούθησε το πολυάριθμο κοινό την ομιλία και τις επισημάνσεις του Πρέσβη της Δημοκρατίας του Ιράκ, Burhan Jaf, που πραγματοποιήθηκε την 3η Δεκεμβρίου στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, και αφορούσε στη διαδικασία εκδημοκρατισμού του Ιράκ και στις προοπτικές του Συντάγματος της χώρας.
 

Ο Πρέσβης της Δημοκρατίας του Ιράκ εγκαινίασε, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τη σειρά διαλέξεων και στρογγυλών τραπεζιών «Συναντήσεις. Η Ελλάδα συναντά τρίτες χώρες», που συνδιοργανώνουν το Ερευνητικό Πρόγραμμα Μέσης Ανατολής του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), τo Hellenic American College, με την υποστήριξη της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.



Ο Πρέσβης μίλησε για τη νέα εποχή στην οποία έχει εισέλθει το Ιράκ,  ανάλυσε με ρεαλισμό τις δυνατότητες και τις προκλήσεις του Ιρακινού Συντάγματος και τα σημαντικά βήματα εκδημοκρατισμού που έχουν επιτευχθεί χάρη σε αυτό, οδηγώντας, με την εισαγωγή ουσιαστικών δημοκρατικών θεσμών, την χώρα σε περίοδο οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης. Παρουσίασε επίσης τις προεκτάσεις ενός επιτυχημένου δημοκρατικού εγχειρήματος στο Ιράκ για την ευρύτερη Μέση Ανατολή, ενώ αναφέρθηκε και στην πίστη στους θεσμούς ως προϋπόθεση για την επιτυχημένη λειτουργία της Δημοκρατίας.

Την ομιλία του Πρέσβη του Ιράκ ακολούθησε  γόνιμη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, την οποία συντόνισε ο Πρόεδρος του Hellenic American University, Λεωνίδας-Φοίβος Κόσκος, και συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αραβικού Επιμελητηρίου, Χάρης Γερονικόλας,  ο Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής, Δρ. Θάνος Ντόκος, και ο συντονιστής του Ερευνητικού Προγράμματος Μέσης Ανατολής του ΕΛΙΑΜΕΠ και μέλος του διδακτικού προσωπικού του Hellenic American University Δρ. Ευάγγελος Βενέτης.

Στην συνέχεια ακολούθησε ζωηρή συζήτηση κατά την οποία  ο Πρέσβης Burhan Jaf δέχθηκε με ενδιαφέρον και απάντησε αναλυτικά στις πολυάριθμες ερωτήσεις του κοινού, το οποίο απαρτίζονταν από δημοσιογράφους, διπλωμάτες, φοιτητές του Hellenic American College, καθηγητές του Hellenic American University, Πρέσβεις, επιχειρηματίες, εκπροσώπους του ΥΠΕΞ, του ΥΠΠΟΑ, εκπαιδευτικούς καθώς και μέλη της ευρύτερης ακαδημαϊκής κοινότητας της χώρας.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...