Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Μαζικός τάφος αιλουροειδών βρέθηκε σε ζωολογικό κήπο της Κίνας

Λίγες εβδομάδες μετά το σκάνδαλο του μαζικού θανάτου τίγρεων σε ζωολογικό κήπο της Κίνας, μια δεύτερη ανάλογη υπόθεση έρχεται στο φως. Τριάντα με 40 κουφάρια τίγρεων, λιονταριών και λεοπαρδάλεων που πέθαναν από ασιτία και ασθένειες ανακαλύφθηκαν θαμμένα σε ζωολογικό κήπο του Χαρμπίν.
Όπως αναφέρει την Τρίτη το επίσημο κρατικό πρακτορείο Xinhua, οι υπεύθυνοι του Ζωολογικού Κήπου Βορεινού Δάσους έθαψαν κρυφά τα ζώα σε ένα λάκο βάθους τριών μέτρων που είχαν σκάψει πέρυσι.
Παραμένει ασαφές πόσα ακριβώς ήταν τα ζώα και πόσα πέθαναν, σύμφωνα όμως με τις πρώτες καταθέσεις των εργαζόμενων μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2008 είχαν πεθάνει 14 αιλουροειδή, ανάμεσά τους και σπάνιες άσπρες (αλφικές) τίγρεις και λιοντάρια.
Η αποκάλυψη εγείρει ερωτήματα για τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων στους 200 ιδιωτικούς ζωολογικούς κήπους που λειτουργούν σήμερα στην Κίνα -μόνο οι ζωολογικοί κήποι σε μεγάλες πόλεις όπως το Πεκίνο και η Σαγκάη λαμβάνουν κρατική χρηματοδότηση και ελέγχονται, αναφέρουν τα κινεζικά μέσα.
Όπως αναμεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, υπεύθυνος για τη σίτιση των εκθεμάτων στο ζωολογικό κήπο του Χαρμπίν παραδέχτηκε ότι το 2007 η διοίκηση άλλαξε τη δίαιτα των ζώων προκειμένου να εξοικονομήσει χρήματα. Το μοσχαρίσιο και αρνίσιο κρέας αντικαταστάθηκε εν μέρει από κρέας και κόκαλα κοτόπουλου, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις τα λιοντάρια ταΐζονταν με καλαμπόκι αντί για κρέας.
Όταν τα ζώα άρχισαν να πεθαίνουν, οι υπεύθυνοι του κήπου άλλαξαν ξανά τα προγράμματα διατροφής, τα οποία όμως παρέμειναν κάτω από τα επίπεδα του υποσιτισμού.
Πάντως ένας εκπρόσωπος του κήπου που διατηρεί την ανωνυμία του διέψευσε τις αναφορές και ισχυρίστηκε ότι τα αιλουροειδή πέθαναν από ασθένειες ή λόγω ηλικίας.
Η αποκάλυψη έρχεται περίπου δύο εβδομάδες μετά το σκάνδαλο του Ζωολογικού Κήπου του Σενγιάνγκ, όπου 13 σπάνιες τίγρεις της Σιβηρίας πέθαναν σε διάστημα λίγων μηνών κάτω από ύποπτες συνθήκες.
Οι υπεύθυνοι του κήπου κατηγορούνται ότι τάιζαν τα αιλουροειδή μόνο με κόκαλα κοτόπουλου και ότι παρασκεύαζαν παραδοσιακά «τονωτικά» φάρμακα που περιείχαν με κόκαλα τίγρεων.

1 σχόλιο:

  1. ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΝΗ ΕΝΤΙΠΟΣΗ. ΛΥΠΑΜΑΙ ΟΜΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...