Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Νίκησε η αριστερά και η ακροδεξιά στριμώχνει τον Μπερλουσκόνι...

Η κεντροαριστερά πήρε τις μισές περιφέρειες στην Ιταλία και ο Μπερλουσκόνι μπαίνει στη γωνία αφού ακόμη και σε περιοχές που υπερτερούσε η ακροδεξιά πήρε κεφάλι και οι συνεταίροι του στη κυβέρνηση αποθρασύνθηκαν.

Σε σύνολο δεκατριών περιφερειών, με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, η κεντροαριστερά κερδίζει έξι περιφέρειες (Μπολόνια, Φλωρεντία, Μάρκε, Ούμπρια, Μπάρι και Μπασιλικάτα.

Στην  Λιγουρία, με πρωτεύουσα την Γένοβα, φαίνεται να υπερισχύει η προοδευτική συμμαχία, ενώ η κεντροδεξιά, επιβεβαιώνει την άνετη υπεροχή της στην ευρύτερη περιοχή της Βενετίας και του Μιλάνου, στην Καμπανία (Νάπολι) και στην Καλαβρία.

Στον αέρα είναι μέχρι στιγμής το αποτέλεσμα στο  Πεδεμόντιο (Τορίνο) και στο Λάτιο (Ρώμη).


Η Λέγκα είναι πρώτο κόμμα στην περιφέρεια Βένετο, ενώ έχει αυξήσει σημαντικά τη δύναμή της και στη Λομβαρδία.

Μετά  τα ευνοϊκά για τη Λέγκα αποτελέσματα, ο γραμματέας του κόμματος, Ουμπέρτο Μπόσι, (φωτό) υπουργός αρμόδιος για τις θεσμικές αλλαγές, επισήμανε ότι «από αύριο πρέπει να δοθεί μια ουσιαστική ώθηση στην υιοθέτηση του ομοσπονδιακού συστήματος».
 
Οι πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν πάντως, ότι «από αύριο, ο "Καβαλιέρε" θα πρέπει να δείξει μεγαλύτερη κατανόηση  στις απαιτήσεις της Λέγκας, σε θέματα όπως η μεταναστευτική πολιτική, το φορολογικό, η πολιτική αποκέντρωση και η δημόσια τάξη, από την άλλη η κεντροαριστερά σημαντικά δυνατή δεν είναι διατεθειμένη να αφήσει να περάσουν τα σχέδια του Μερλουσκόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...