Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Ισραηλινό διπλωμάτη απελαύνει η Βρετανία για την υπόθεση της δολοφονίας στο Ντουμπάι

Το Λονδίνο αποφάσισε την απέλαση ενός Ισραηλινού διπλωμάτη για την πλαστογράφηση βρετανικών διαβατηρίων που χρησιμοποιήθηκαν στην υπόθεση της δολοφονίας στελέχους της Χαμάς στο Ντουμπάι.
Την απόφαση ανακοίνωσε στο βρετανικό Κοινοβούλιο ο υπουργός Εξωτερικών, Ντέιβιντ Μίλιμπαντ, ο οποίος ζητά από το Τελ Αβίβ να συνεργαστεί πλήρως για τη διελεύκανση της υπόθεσης.
Δήλωσε ότι υπάρχουν σοβαροί λόγοι να πιστεύει πως το Ισραήλ ευθύνεται για την «κακή χρήση» των βρετανικών διαβατηρίων στην υπόθεση και τόνισε ότι αναζητά διαβεβαιώσεις ότι κάτι παρόμοιο δεν θα επαναληφθεί στο μέλλον.
Για την δολοφονία του Μαχμούντ αλ-Μαμπούχ έχει κατηγορηθεί η Μοσάντ, οι υπηρεσίες πληροφοριών του Ισραήλ. Το Ισραήλ αρνείται πάντως οποιαδήποτε ανάμειξη με την υπόθεση και την Τρίτη ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Αβινγκτορ Λίμπερμαν επέμεινε ότι το Λονδίνο δεν έχει καμία απόδειξη κατά της χώρας του.
«Δεν μας έφεραν καμία απόδειξη για την ισραηλινή συμμετοχή σε αυτή την υπόθεση» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Λίμπερμαν. «Διατηρούμε με αυτή τη χώρα αρκετά είδη λογικού διάλογου, είμαστε απογοητευμένοι με τη βρετανική απόφαση» προσθέτει ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών.
Η αστυνομία του Ντουμπάι έχει δώσει στη δημοσιότητα κατάλογο 26 υπόπτων κατόχων διαβατηρίων (12 βρετανικών, έξι ιρλανδικών, πέντε γαλλικών, τριών αυστραλιανών και ενός γερμανικού) με τις φωτογραφίες τους, δηλώνοντας πως τα διαβατήρια αυτά ήταν αυθεντικά και πως οι ύποπτοι τα χρησιμοποίησαν παραποιώντας τις ταυτότητες άλλων πολιτών.
Η Εισαγγελία του Παρισιού ανακοίνωσε την Τρίτη ότι διενεργείται προκαταρκτική έρευνα σχετικά με τη χρήση των τεσσάρων πλαστών γαλλικών διαβατηρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...