Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

46 αγνοούμενοι από την βύθιση του νοτιοκορεάτικου πλοίου

Η μυστηριώδης έκρηξη που βύθισε την Παρασκευή το νοτιοκορεατικό πλοίο στην Κίτρινη Θάλασσα φαίνεται πως έκοψε το πλοίο στη μέση σύμφωνα με τις Αρχές της χώρας, ενώ τα ερευνητικά συνεργεία δεν έχουν καταφέρει ακόμη να φτάσουν στο ναυάγιο.
Τα μέρη του πλοίου έχουν ήδη βρεθεί στο βυθό, αλλά η κακοκαιρία δεν έχει επιτρέψει στα μέλη των συνεργείων να φτάσουν στο σημείο. Την ίδια στιγμή, οι ελπίδες να βρεθούν σώοι οι 46 αγνοούμενοι εξανεμίζονται καθώς οι θερμοκρασίες που επικρατούν είναι αρκετά χαμηλές, ενώ έχουν ήδη περάσει τρεις ημέρες.
Τα αίτια της έκρηξης που προκάλεσε την τραγωδία κοντά στη συνοριακή γραμμή με τα ύδατα της Βορείου Κορέας παραμένουν άγνωστα, αλλά από νωρίς είχε αρχίσει να απομακρύνεται το ενδεχόμενο να επρόκειτο για επίθεση της Πιονγιάνγκ. Σύμφωνα με το BBC, τα υπόλοιπα ενδεχόμενα που θεωρούνται πιθανά είναι η έκρηξη να προκλήθηκε από ατύχημα πάνω στο πλοίο, από νάρκη ή και από βράχια.
Πριν βυθιστεί το πλοίο, πραγματοποιήθηκε ρήψη προειδοποιητικής βολής εναντίον στόχου, που αργότερα διαπιστώθηκε ότι ήταν σμήνος πουλιών σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό υπουργείο Αμυνας.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, από τους 104 ναυτικούς που επέβαιναν στο πλοίο διασώθηκαν 58 την ίδια ημέρα (ανάμεσά τους και ο καπετάνιος) ενώ 46 ακόμη αγνοούνται. Το πλοίο, βάρους 1.200 τόνων, παρουσίασε εισροή υδάτων και βυθίστηκε κοντά στην ελεγχόμενη από τη Νότιο Κορέα νήσο Μπαενγκνιεόνγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...