Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Σε πρόοδο στο Κυπριακό ευελπιστεί η Χ. Κλίντον

Τη «μεγάλη υποστήριξη» των ΗΠΑ στη μεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό εξέφρασε και πάλι η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, υποδεχόμενη τον Κύπριο ομόλογό της Μάρκο Κυπριανού στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ Επίσης, εξέφρασε την ελπίδα να επιτευχθεί πρόοδος στις συνομιλίες που είναι σε είναι εξέλιξη.
Πιο αναλυτικά, λίγο πριν την έναρξη της συνάντησής τους σημείωσε: «Είμαστε ευτυχείς που καλωσορίζουμε τον υπουργό Εξωτερικών ξανά στην Ουάσιγκτον και που θα έχουμε αυτή την ευκαιρία να συζητήσουμε θέματα μεγάλου ενδιαφέροντος για μας διμερώς, αλλά και να ενημερωθούμε για την πρόοδο και τις συνομιλίες που λαμβάνουν χώρα σχετικά με την Κύπρο. Βεβαίως υπάρχει μεγάλος βαθμός υποστήριξης στη μεσολάβηση των Ην. Εθνών. Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να δούμε πρόοδο».
Από την πλευρά του ο κ. Κυπριανού τόνισε: «Πιστεύω ότι η υπουργός Εξωτερικών κάνει πολύ καλή δουλειά σε ένα πολύ δύσκολο ρόλο με όλα αυτά τα οικονομικά προβλήματα. Είναι πάντα προνόμιο να βρίσκομαι εδώ και να συναντώμαι μαζί σας. Προσβλέπουμε στις σημερινές μας συνομιλίες. Το Κυπριακό είναι στην κορυφή της ημερήσιας διάταξης, αλλά υπάρχουν επίσης και οι διμερείς μας σχέσεις. Η Κύπρος είναι μικρή σε σύγκριση με τις ΗΠΑ, και είναι μικρή σε σύγκριση με πολλές χώρες, όμως αποδίδουμε μεγάλη σημασία στη σχέση μας με τις ΗΠΑ. Πιστεύω μπορούμε να προσφέρουμε πολλά στις ΗΠΑ και στη σχέση μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...