Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Ο μικρός "θεός" με τα τέσσερα χέρια και πόδια

«Κοιτάξτε αυτό!» ήταν ο τίτλος που -άκριτα, και στο βωμό του «αποκλειστικού»- έβαλε πρόσφατα η δημοφιλής εφημερίδα της Ινδίας «The Mail Today» πάνω από τη φωτογραφία ενός ανήλικου παιδιού που είχε την ατυχία να γεννηθεί με μια σοβαρής μορφής σωματική δυσμορφία. Και το είδαν όλοι.

Σήμερα, στα επτά του χρόνια, ο Ντιπάκ Κουμάρ, που γεννήθηκε με τέσσερα πόδια και τέσσερα χέρια σε ένα από τα φτωχότερα κρατίδια της Ινδίας, είναι ακόμη πολύ μικρός για να αντιληφθεί τον λόγο για τον οποίο καθημερινά το σπίτι του κατακλύζεται από ινδουιστές προσκυνητές. Δεν μπορεί να καταλάβει γιατί η «ιδιαιτερότητά» του έχει γίνει η αιτία που στα μάτια των ινδουιστών της περιοχής φαντάζει όχι ως ένα οποιοδήποτε παιδί, αλλά ως μια πραγματική θρησκευτική εικόνα που μοιάζει στον θεό Βίσνα, ο οποίος συχνά στη μυθολογία της χώρας απεικονίζεται με τέσσερα χέρια!

Ο Ντιπάκ πάσχει από το σπάνιο φαινόμενο ischiopagus, που πιο απλά σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της κύησης ενώθηκε με το δίδυμό του, το οποίο και απορρόφησε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα παραπανίσια μέλη να προεξέχουν από το υπόλοιπο σώμα του παιδιού.

Στην αρχή κανείς δεν πίστευε πως θα επιβίωνε, κάτι που αμέσως μετά τη γέννα του έσπευσαν όλοι να πουν στη μητέρα του Ιντού Ντέβι. Αλλωστε, όπως επισημαίνει και η οργάνωση για τα δικαιώματα του παιδιού «Save The Children», τα περισσότερα παιδιά που γεννιούνται στην Ινδία με τόσο βαριά αναπηρία είτε πεθαίνουν κατά τον τοκετό είτε πέφτουν θύματα ανθρωποκτονιών λίγο αργότερα.

Από την πλευρά του, και ο πατέρας του επτάχρονου Ντιπάκ δεν καλοβλέπει το γεγονός πως ο γιος του αντιμετωπίζεται ως «θρησκευτικό αντικείμενο». Προς το παρόν όμως δεν μπορεί και να το αποτρέψει. Παρ’ όλα αυτά αισιοδοξεί. Μαζί με τη γυναίκα του έχουν ως παράδειγμα την ιστορία της μικρής Λάξμι Τάτμα που επίσης γεννήθηκε με τέσσερα πόδια και τέσσερα χέρια, αλλά χειρουργήθηκε με επιτυχία πριν από τρία χρόνια στο Μπανγκαλόρ της νότιας Ινδίας. ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...