Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Συνελήφθη ένας από τους πιο επικίνδυνους εγκληματίες της Καμόρα στην Ιταλία

Νάπολη, Ιταλία
Στα χέρια της ιταλικής αστυνομίας βρίσκεται ένας από τους αρχηγούς της Μαφίας που περιλαμβάνεται στον κατάλογο με τους 100 πιο επικίνδυνους εγκληματίες της χώρας.

Πρόκειται για τον 38χρονο Έλιο Αμάτο, ο οποίος είναι ύποπτος για συμμετοχή σε δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών και είναι ο επικεφαλής της εγκληματικής συμμορίας Αμάτο-Παγκάνο, που διασπάστηκε από την εγκληματική οργάνωση της Νάπολης, Καμόρα.

Συνελήφθη, επίσης κι ένας από τους ανιψιούς του Έλιο Αμάτο, ο 25χρονος Μάρκο Λιγκουόρι, που θεωρείται ως ο κορυφαίος εκτελεστής της συμμορίας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ansa, ο Έλιο Αμάτο, μετά τη σύλληψη του αδελφού του, Ραφαέλο και του κουνιάδου του, Τσεζάρε Παγκάνο, προορίζονταν να γίνει ο επικεφαλής της εγκληματικής συμμορίας Αμάτο-Παγκάνο.

Αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν κτίριο στο οποίο βρισκόταν ο Έλιο Αμάτο στα νότια της Νάπολης και τον συνέλαβαν τα ξημερώματα της Κυριακής. Στην επιχείρηση συμμετείχαν 30 αστυνομικοί.

Οι συλλήψεις αυτές σημειώθηκαν μια ημέρα μετά την κατάσχεση από την αστυνομία της Νάπολης χερσαίας έκτασης γύρω από τη λίμνη Αβέρνους, η οποία φέρεται να ανήκε σε συμμορία που συνεργαζόταν με την Καμόρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...