Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Βουλγαρικές τιμές για τον Βαρθολομαίο


Επίτιμος δημότης Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη) ανακηρύχθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη, το προηγούμενο τριήμερο, στη Βουλγαρία, μετά από πρόσκληση του μητροπολίτη Φιλιππουπόλεως Νικόλαου.

«Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έλαβε τον τίτλο του επίτιμου δημότη Πλόβντιβ για τη συμβολή του σε ολόκληρη τη βουλγαρική κοινωνία» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο σκεπτικό της σχετικής απόφασης του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Πλόβντιβ.

Αποδεχόμενος την τιμητική αυτή διάκριση, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε θερμά τον μητροπολίτη Νικόλαο αλλά και τις Αρχές του Πλόβντιβ.

Κλήρος, Αρχές και κάτοικοι υποδέχθηκαν με θέρμη τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο οποίος χοροστάτησε σε πανηγυρική θεία λειτουργία, με αφορμή τους εορτασμούς για την πολιούχο του Πλόβντιβ, Αγία Μαρίνα, ενώ ιδιαίτερα συγκινητικές ήταν οι εκδηλώσεις αγάπης των μικρών παιδιών.

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων, έγινε λιτανεία, σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, της εικόνας της Παναγίας Ιεροσολυμίτισσας, που μετέφερε στο Πλόβντιβ ειδική αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

Το Σάββατο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης έλαβε και τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα του Ιατρικού Πανεπιστημίου του Πλόβντιβ και μαζί με τον μητροπολίτη Νικόλαο ευλόγησαν τους καθηγητές και τους φοιτητές του Πανεπιστημίου και παρακολούθησαν την τελετή αποφοίτησης 280 φοιτητών.

Χθες, ο κ. Βαρθολομαίος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλγαρίας, Γκεόργκι Παρβάνοφ, ο οποίος, υποδεχόμενος τον Οικουμενικό Πατριάρχη, υπογράμμισε τη σημασία της ενότητας της ορθόδοξης κοινότητας τόσο για την περιοχή των Βαλκανίων όσο και για την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) εν γένει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...