Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Kύμα καύσωνα πλήττει την Ευρώπη

Στα ύψη έχει σκαρφαλώσει ο υδράργυρος στην κεντρική και δυτική Ευρώπη καθώς τις τελευταίες ημέρες σημειώνονται ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες σε Γερμανία, Βρετανία και Τσεχία.
Ισχυρό κύμα καύσωνα πλήττει τη Βρετανία, με τις υπηρεσίες υγείας της χώρας να ανακοινώνουν ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν αυξηθεί οι θάνατοι εξαιτίας της ζέστης. Η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας προειδοποιεί για δεύτερο κύμα καύσωνα που θα πλήξει την νότιο-ανατολική και την ανατολική Αγγλία καθώς και την περιοχή του Λονδίνου τη Δευτέρα.
Στη διάρκεια της ημέρας η θερμοκρασία αναμένεται ότι θα ξεπεράσει του 32 βαθμούς Κελσίου και τη νύχτα δεν πρόκειται να πέσει κάτω από τους 18 βαθμούς, θερμοκρασίες εξαιρετικά υψηλές για τα βρετανικά δεδομένα.
«Καλείται ο πληθυσμός της χώρας να φροντίζει τα άτομα που έχει υπό την ευθύνη του και συνδέεται μαζί τους όπως μέλη των οικογενειών και φίλους καθώς υπάρχουν φόβοι για αύξηση του αριθμού των νεκρών», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της Βρετανίας.
Στις 27 Ιουνίου είχε καταγραφεί η υψηλότερη θερμοκρασία του έτους με το θερμόμετρο να δείχνει 30,9 βαθμούς Κελσίου.
Παρόμοια όμως είναι η κατάσταση στη Γερμανία και την Τσεχία, με το θερμόμετρο να φτάνει σήμερα στο Βερολίνο τους 36 βαθμούς και στην Πράγα να ξεπερνά τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...