Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Πούτιν «μαινόμενος» για τη στήριξη της Χίλαρι Κλίντον στη Γεωργία

Μόσχα, Ρωσία
Στην αντεπίθεση πέρασε ο Βλαντιμίρ Πούτιν μετά τις δηλώσεις της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον περί ρωσικής «κατοχής» των αποσχισθεισών γεωργιανών επαρχιών Αμπχαζίας και Νότιας Οσετίας

«Κάποιοι πιστεύουν ότι καταλήφθηκαν, άλλοι ότι απελευθερώθηκαν» δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός, τονίζοντας παράλληλα ότι η Γεωργία δεν πρέπει να αναζητά λύσεις... διά της πλαγίας οδού, υπονοώντας τις ΗΠΑ.

Κατά την επίσκεψή της στη Γεωργία, στο πλαίσιο περιοδείας στο πρώην σοβιετικό μπλοκ, η επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέφρασε τη σταθερή υποστήριξη των ΗΠΑ στην εδαφική ακεραιότητα της Γεωργίας.

«Οι ΗΠΑ είναι αμετακίνητες στην αφοσίωσή τους στην εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Γεωργίας» δήλωσε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γεωργιανό πρόεδρο Μιχαήλ Σαακασβίλι.

Η Κλίντον επέκρινε τη Ρωσία για την κατασκευή στρατιωτικών βάσεων στις αποσχισθείσες γεωργιανές επαρχίες της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας -τις οποίες το Κρεμλίνο αναγνώρισε ως ανεξάρτητες το 2008 μετά τον πόλεμο στον Καύκασο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...