Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Τηλεφωνική συνομιλία Παπανδρέου - Πούτιν για τη συνεργασία σε θέματα ενέργειας

Μόσχα: Το θέμα του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη βρέθηκε στο επίκεντρο της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν αργά το βράδυ της Τετάρτης ο Γιώργος Παπανδρέου με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Κατά τη συνομιλία, οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν να συναντηθούν. Πριν από την επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο Βλ.Πούτιν μίλησε και με τον Βούλγαρο ομόλογό του Μπ.Μπορίσοφ.
Συγκεκριμένα, κατά την ενημέρωση της υπηρεσίας Τύπου του Ρώσου πρωθυπουργού «πέραν της εμπορικής - οικονομικής θεματολογίας των διμερών σχέσεων, οι πρωθυπουργοί Ρωσίας και Ελλάδας αναφέρθηκαν αναλυτικά στις διμερείς και πολυμερείς διαστάσεις της συνεργασίας κατά την υλοποίηση των ενεργειακών σχεδίων στην περιοχή».
Σχετικά με τη συνάντησή τους, οι Γ.Παπανδρέου και Βλ.Πούτιν συμφώνησαν ότι ο χρόνος και ο τόπος θα προσδιοριστεί δια της διπλωματικής οδού.
Πριν από την επικοινωνία με το Γιώργο Παπανδρέου, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ σχετικά με την ενεργειακή συνεργασία Μόσχας - Σόφιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...