Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Εκατόμβη νεκρών από έκρηξη βυτιοφόρου στο Κονγκό

Περισσότεροι από 270 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 100 τραυματίσθηκαν χθες το βράδυ στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό έπειτα από έκρηξη βυτιοφόρου που μετέφερε βενζίνη και προκάλεσε πυρκαγιά σε χωριό, σύμφωνα τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού. Εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.
 Ο Ερυθρός Σταυρός έχει ήδη αρχίσει να στέλνει ιατροφαρμακευτική βοήθεια στην περιοχή και σύντομα θα ξεκινήσει και η αεροδιακομιδή των τραυματιών.
Το βυτιοφόρο ερχόταν από την Τανζανία έκανε παράκαμψη στο χωριό Σάνγκε όπου και ανατράπηκε, πιθανότατα λόγω υπερβολικής ταχύτητας.
"Επικράτησε πανικός, χύθηκε η βενζίνη και αμέσως σημειώθηκαν εκρήξεις με αποτέλεσμα να εξαπλωθεί η πυρκαγιά σε όλο το χωριό", δήλωσε ο Βανσέν Καμπανγκά, εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην επαρχία του Νότιου-Κιβού, στα ανατολικά της χώρας, κοντά στα σύνορα με το Μπουρουντί, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
 Αστυνομικός, δηλώσεις του οποίου επικαλείται το BBC, ανέφερε ότι το βυτιοφόρο λίγο πριν εκραγεί ήταν περικυκλωμένο από παιδιά. Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, επικαλούμενα τοπικούς αξιωματούχους, ορισμένοι έχασαν τη ζωή τους κατά την προσπάθειά τους να κλέψουν βενζίνη. Όμως οι περισσότεροι από τους νεκρούς βρίσκονταν στα σπίτια τους και παρακολουθούσαν το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου.
 Τα σπίτια στο χωριό αυτό, σύμφωνα με τις τοπικές αστυνομικές αρχές, είναι φτιαγμένα από χώμα, λάσπη και καλάμια, γεγονός που επιτρέπει την εξάπλωση της πυρκαγιάς.
Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι μεταξύ των θυμάτων ήταν  και πέντε άντρες των δυνάμεων του ΟΗΕ που βρίσκονταν στην περιοχή, ωστόσο εκπρόσωπος του ΟΗΕ διέψευσε την πληροφορία αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...