Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Εκταφή των σορών του ζεύγους Τσαουσέσκου στο Βουκουρέστι

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι η εκταφή της σορού του εκτελεσθέντος δικτάτορα της Ρουμανίας, Νικολάε Τσαουσέσκου, αλλά και της συζύγου του Έλενας, προκειμένου να πιστοποιηθεί αν πράγματι τα σώματα που είχαν ενταφιαστεί ανήκουν στο ζεύγος.

Την εκταφή ζήτησαν τα μέλη της οικογένειας Τσαουσέσκου, καθώς αμφισβητούν το γεγονός ότι τα εκεί έχουν ταφεί ο Νικολάε και η Έλενα Τσαουσέσκου. Στο νεκροταφείο απαγορεύτηκε η είσοδος δημοσιογράφων.

Η πιστοποίηση της ταυτότητας των σορών θα γίνει με τη διαδικασία ταυτοποίησης γενετικού υλικού. «Είμαστε πολύ κοντά στο να μάθουμε την αλήθεια» δήλωσε στο Associated Press, ο γιος του ζεύγους, Βάλεντιν Τσαουσέσκου.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA θα να είναι διαθέσιμα σε μερικές εβδομάδες, ενώ μόλις αυτές ολοκληρωθούν, οι σοροί θα ενταφιαστούν και πάλι.

Ο Νικολάε και η Έλενα Τσαουσέσκου εκτελέστηκαν στις 25 Δεκεμβρίου του 1989, έπειτα από απόφαση του Στρατοδικείου της Ρουμανίας, που τους έκρινε ενόχους για σωρεία αδικημάτων - από παράνομο πλουτισμό μέχρι γενοκτονία. Εικόνες από τη δίκη και την εκτέλεσή τους έκαναν το γύρω του κόσμου, ενώ η προβολή τους από την κρατική τηλεόραση της Ρουμανίας σήμανε το τέλος του καθεστώτος Τσαουσέσκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...