Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

«Πωλείται» ο Λούλα για τις ανάγκες της προεκλογικής εκστρατείας στη Βραζιλία

Μπραζίλια, Βραζιλία
Κούκλες με τη μορφή του Βραζιλιάνου προέδρου Λουίς Ινάθιο «Λούλα» ντα Σίλβα... λανσάρει το κυβερνών Κόμμα των Εργατικών (PT), επιδιώκοντας να συγκεντρώσει χρήματα και να κερδίσει υποστηρικτές για τις προεδρικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Το Σύνταγμα απαγορεύει στον Λούλα ντα Σίλβα -η δημοτικότητα του οποίου εξακολουθεί να διατηρείται σε πολύ υψηλά επίπεδα της τάξεως του 80%- να θέσει υποψηφιότητα για τρίτη προεδρική θητεία.

Τη μάχη για την προεδρία θα δώσει με το κυβερνών κόμμα η Ντίλμα Ρουσέφ, επιτελάρχης του προεδρικού γραφείου του Λούλα.

Η κούκλα του προέδρου της Βραζιλίας θα βρίσκεται στα ράφια των καταστημάτων στις αρχές του Αυγούστου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Αντρέ Βάργκας.

Ωστόσο, ακόμη δεν έχει καθοριστεί τι ακριβώς θα φοράει η κούκλα Ντα Σίλβα, αν και οι επιλογές είναι δύο: ο πρόεδρος φορώντας την πρασινοκίτρινη φανέλα της ποδοσφαιρικής ομάδας της Βραζιλίας με το κόκκινο αστέρι του ΡΤ στο στήθος ή ντυμένος κλασικά με κοστούμι και γραβάτα.

«Ο στόχος είναι να συλλέξουμε τα κεφάλαια επειδή η εκστρατεία είναι πολύ ακριβή και η κούκλα του προέδρου αποτελεί τη βέλτιστη επιλογή, επειδή είναι πολύ δημοφιλής» δήλωσε ο Βάργκας.

Ένα άλλο ζήτημα που πρέπει να επιλύσει το Εργατικό Κόμμα είναι αν η κούκλα -η τιμή της οποίας θα κυμαίνεται περίπου στα τρία δολάρια- θα είναι made in China ή made in Brazil.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...