Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

«Εμείς είμαστε υπεύθυνοι για το μακελειό»

Η ισλαμιστική οργάνωση αλ Σαμπάαμπ ανέλαβε την ευθύνη για την διπλή βομβιστική επίθεση που έγινε χθες στην πρωτεύουσα της Ουγκάντας, Καμπάλα και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 74 άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες.

«Η αλ Σαμπάαμπ είναι πίσω από την επίθεση στην Ουγκάντα» δήλωσε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης, Αλί Μοχάμουντ Ραγκ.

«Ευχαριστούμε τους μουτζαχεντίν που πραγματοποίησαν την επίθεση. Στέλνουμε μήνυμα στην Ουγκάντα και στο Μπουρούντι, αν δεν πάρουν πίσω τα στρατεύματά τους από τη Σομαλία, οι εκρήξεις θα συνεχιστούν και θα γίνουν και στη Μπουτζουμπούρα», επισήμανε ο ίδιος εκπρόσωπος, αναφερόμενος και στην πρωτεύουσα του Μπουρούντι.

«Θα συνεχίσουμε τις επιθέσεις εάν συνεχίσουν να σκοτώνουν το λαό μας. Είναι ένα μέτρο άμυνας κατά των πολιτών της Ουγκάντας που ήρθαν στη χώρα μας και σκοτώνουν το λαό μας. Είναι αντίποινα για τις πράξεις τους», ανέφερε ο εκπρόσωπος των
σομαλών ισλαμιστών.

Στρατιώτες από την Ουγκάντα και το Μπουρούντι συμμετέχουν στις ειρηνευτικές δυνάμεις που έχουν σταλεί στη Σομαλία για να ενισχύσουν την υποστηριζόμενη από τη Δύση κυβέρνηση της χώρας κατά των ισλαμιστών ανταρτών. Απειλές κατά της Ουγκάντας και του Μπουρούντι είχαν εκτοξεύσει οι ισλαμιστές της αλ Σαμπάαμπ και την περασμένη εβδομάδα. Μεταξύ των 74 θυμάτων, οι 29 προέρχονταν από την Ουγκάντα, οι 11 από την Αιθιοπία και την Ερυθραία, μια γυναίκα προερχόταν από την Ιρλανδία ενώ 33 από τους νεκρούς δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί.

Στόχοι της επίθεσης έγιναν ένα εστιατόριο και ένα κλαμπ ράγκμπι. Εκεί είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες άτομα για να παρακολουθήσουν τον τελικό του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...