Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Γαλλία: Σκότωσε και κατέψυξε το νεογέννητο παιδί της

Αντιμέτωπη με την κατηγορία ότι σκότωσε το νεογέννητο παιδί της και στη συνέχεια τοποθέτησε το πτώμα του στην κατάψυξη βρίσκεται μια 38χρονη στη Γαλλία.

Σε βάρος της γυναίκας έχει σχηματιστεί δικογραφία για «δολοφονία ανηλίκου από πρόθεση». Η κατηγορούμενη είναι κάτοικος της πόλης Μετς, στην ανατολική Γαλλία. Τον περασμένο μήνα βρέθηκε στον καταψύκτη του διαμερίσματός της το άψυχο σώμα του λίγων ημερών βρέφους της, όπως έγινε σήμερα γνωστό από δικαστική πηγή.

Το πτώμα του μωρού βρήκε ένα φιλικό πρόσωπο της γυναίκας που είχε πάει στο διαμέρισμά της για να το καθαρίσει, όσο εκείνη βρισκόταν στο νοσοκομείο. Ανοίγοντας την κατάψυξη, αντίκρισε το βρέφος νεκρό, προσεκτικά τυλιγμένο με πλαστικό. Η νεκροψία και η παθολογοανατομική εξέταση που ακολούθησαν κατέδειξαν ότι το μωρό γεννήθηκε ζωντανό. Η γέννησή του τοποθετείται στα τέλη Μαΐου.

Το 2009 η Γαλλία είχε συγκλονιστεί από την υπόθεση των «κατεψυγμένων μωρών» της Βερονίκ Κουρζό, που καταδικάστηκε σε οκτώ χρόνια κάθειρξη για τη δολοφονία δύο βρεφών, τα οποία ο σύζυγός της ανακάλυψε στον καταψύκτη του σπιτιού τους στη Σεούλ, τον Ιούλιο του 2006.

Η υπόθεση στάθηκε αφορμή για να ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση στη Γαλλία για το φαινόμενο της «άρνησης εγκυμοσύνης», κατά το οποίο ορισμένες γυναίκες δεν παραδέχονται το γεγονός ότι είναι έγκυες, κρύβουν τα συμπτώματα από τους οικείους τους και προσπαθούν να αγνοήσουν την κατάσταση στην οποία βρίσκονται, ακόμη και μέχρι την ώρα του τοκετού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...