Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Δεκαπέντε νεκροί σε φεστιβάλ μουσικής

Τραγωδία σημειώθηκε το απόγευμα στο δημοφιλές φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής Love Parade, καθώς τουλάχιστον δεκαπέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν σοβαρά όταν ποδοπατήθηκαν σε σήραγγα εισόδου στο χώρο διεξαγωγής του φεστιβάλ, όπου για άγνωστο λόγο επικράτησε πανικός.

Πληροφορίες των γερμανικών μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι τα θύματα ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου όταν οι αρχές του φεστιβάλ, που διεξάγεται στο Ντούισμπουργκ της Δυτικής Γερμανίας και κρατά όλη την ημέρα, επιχείρησαν να σταματήσουν όγκο χιλιάδων ανθρώπων που επιχειρούσαν να φθάσουν στο χώρο διεξαγωγής των συναυλιών.

Ο αστυνομικός διευθυντής της περιοχής δήλωσε ότι βάσει των αρχικών πληροφοριών 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν, 10 χρειάστηκαν ανάνηψη από τους διασώστες (που για αρκετή ώρα δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν το σημείο) και τουλάχιστον 15 τραυματίστηκαν. Ωστόσο ο αριθμός των θυμάτων μεγαλώνει όσο περνά η ώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τοπικοί αξιωματούχοι αποφάσισαν να μην δώσουν άμεσα εντολή μαζικής εκκένωσης του χώρου υπό το φόβο ότι θα ξεσπάσει μεγαλύτερος πανικός και έτσι οι συναυλίες συνεχίστηκαν για αρκετή ώρα μετά το τραγικό ατύχημα.

Το φεστιβάλ Love Parade προσελκύει λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής από όλο τον κόσμο, ακόμα και την Ελλάδα. Συμμετέχουν άρματα από πολλές χώρες, ανάμεσά τους από Ρωσία, Βραζιλία, Ολλανδία, Ισπανία και Αυστραλία, τα οποία επρόκειτο να παρελάσουν στην πόλη για δέκα ώρες.

Το φεστιβάλ «γεννήθηκε» στο Βερολίνο το 1989 ως εκδήλωση ειρήνης μετά την πτώση του Τείχους και εξελίχθηκε σε μεγάλο, ανοιχτό φεστιβάλ μουσικής. Πλέον φιλοξενείται κάθε χρόνο στο Ντούισμπουργκ, όπου οι διοργανωτές φέτος ανέμεναν προσέλευση άνω του ενός εκατομμυρίου και για το λόγο αυτό είχαν επιστρατευθεί δύναμη 1.200 ανδρών από την γερμανική αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...