Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Ένταση στη Ρώμη από σεισμόπληκτους της Λ’ Ακουίλα


Περισσότερη στήριξη στις σεισμόπληκτες περιοχές και νέα παράταση στην απαλλαγή φόρων που λήγει το Δεκέμβριο ζήτησαν από την κυβέρνηση της Ιταλίας πάνω από 5.000 κάτοικοι της σεισμόπληκτης Λ’ Ακουίλα οι οποίοι μετέβησαν στη Ρώμη.

Οι σεισμόπληκτοι ζήτησαν περισσότερη στήριξη τόσο για την πόλη τους όσο και για τις σεισμόπληκτες περιοχές γενικότερα, βροντοφώναξαν την άρνηση τους να καταβάλλουν τους προβλεπόμενους φόρους από το Δεκέμβριο όταν και λήγει το συγκεκριμένο μέτρο της κυβέρνησης και απαίτησαν να αρχίσει η οικοδόμηση του κέντρου της πόλης το οποίο είναι ακόμη περιφραγμένο και κλειστό.

Κατά τη διάρκεια της πορεία των κατοίκων της Λ’ Ακουίλα σημειώθηκε ένταση και αρκετές συγκρούσεις με την αστυνομία οι οποίες κατέληξαν στο τραυματισμό 3 διαδηλωτών.

Τα πνεύματα ηρέμησαν κάπως όταν τέθηκαν επικεφαλείς της πορείας οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης «Δημοκρατικό Κόμμα» και  «Ιταλία των Αξιών», Πιερλουίτζι Μπερσάνι και Αντόνιο Ντι Πιέτρο αντίστοιχα. Ο κ. Μπερσάνι πρότεινε την επιβολή ειδικού φόρου για τη στήριξη της Λ\' Ακουϊλα με στόχο την επιτάχυνση του ρυθμού των έργων αποκατάστασης και ανοικοδόμησης.

Μέσα στον Ιούλιο πάντως αναμένεται να υπάρχουν εξελίξεις στην δικαστική πτυχή του θέματος με τη λήψη δικαστικών αποφάσεων καθώς από την έκθεση των εμπειρογνωμόνων που διέταξε το δικαστήριο, προέκυψε ότι στη φάση της οικοδόμησης του κτιρίου, έγιναν σοβαρά λάθη και κακοτεχνίες
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...