Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Απειλές κατά μαρτύρων στην έρευνα για τα Καθολικά σκάνδαλα στο Βέλγιο

Απροσδόκητη τροπή στην αστυνομική έρευνα που διεξάγεται με φρενήρεις ρυθμούς στο Βέλγιο σχετικά με καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από ιερείς της Καθολικής Εκκλησίας. Η Εισαγγελία επιβεβαιώνει στο BBC ότι έχουν διατυπωθεί απειλές κατά της ζωής μαρτύρων και δικαστικών που συνδέονται με την υπόθεση.

Η βελγική αστυνομία πραγματοποίησε τον περασμένο μήνα έφοδο στην αρχιεπισκοπή Μαλίν-Βρυξελλών, κατάσχοντας ηλεκτρονικούς υπολογιστές και έγγραφα. Τη στιγμή εκείνη βρισκόταν σε εξέλιξη σύνοδος Βέλγων επισκόπων παρουσία του νούντσιου που εκπροσωπεί το Βατικανό.

Αναζητώντας τα έγγραφα και κυρίως την αλληλογραφία που αντηλλάγη ανάμεσα στα φερόμενα θύματα των ιερέων και τις καθολικές αρχές, οι αστυνομικοί κατάσχεσαν για πολλές ώρες τα τηλέφωνα των Βέλγων επισκόπων και τους εμπόδισαν να αποχωρήσουν μέχρι που βράδιασε.

Οι αστυνομικοί άνοιξαν ακόμη και τους τάφους δύο καρδιναλίων, γεγονός που προκάλεσε άγρια αντίδραση εκ μέρους της Αγίας Έδρας με τον Πάπα να χαρακτηρίζει απαράδεκτες τις ενέργειες των βελγικών Αρχών.

Αφού άνοιξαν τρύπες στους τάφους των δύο προηγούμενων αρχιεπισκόπων του Βελγίου Σίνενς και Φαν Ρούι, οι αστυνομικοί έβαλαν κάμερες μέσα στους κρύπτες αναζητώντας τεκμήρια που μπορεί να ήταν κρυμμένα.

Τώρα όμως η έρευνα έχει λάβει μία απροσδόκητη τροπή, καθώς φέρεται να έχουν διατυπωθεί απειλές κατά της ζωής ορισμένων μαρτύρων και δικαστικών που συνδέονται με την υπόθεση. Εκπρόσωπος της βελγικής εισαγγελίας επιβεβαίωσε στο BBC ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχετική έρευνα.

Οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων στο Βέλγιο είναι οι τελευταίες που προστέθηκαν στη μακρά σειρά σκανδάλων παιδεραστίας που συνταράσσουν την Καθολική Εκκλησία στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...