Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Διαχωρισμό τάξεων σε αρρένων και θηλέων επιβάλει στη Γάζα η Χαμάς

Το διαχωρισμό των τάξεων σε αρρένων και θηλέων σε όλα τα σχολεία που λειτουργούν στη Λωρίδα της Γάζας επιβάλει νόμος που δημοσίευσε την Δευτέρα η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς, προκαλώντας τη σφοδρή αντίδραση ακτιβιστών που μάχονται για τα δικαιώματα των γυναικών.

Ο επίμαχος νόμος, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ από το επόμενο σχολικό έτος, αφορά όλα τα σχολεία που βρίσκονται στην περιοχή της Γάζας, ανεξάρτητα από το εάν είναι δημόσια, ιδιωτικά, χριστιανικά, ή λειτουργούν υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Ο διαχωρισμός των τάξεων θα αφορά όλους τους μαθητές εννέα ετών και άνω, ενώ παράλληλα άνδρες καθηγητές δεν θα έχουν το δικαίωμα να διδάσκουν σε σχολεία θηλέων.

Εκπρόσωποι της Χαμάς υπογραμμίζουν ότι ο νέος εκπαιδευτικός νόμος αποτελεί μία προσπάθεια νομικής κωδικοποίησης των συντηρητικών παλαιστινιακών αξιών. Ωστόσο, οι επικριτές της ισλαμικής οργάνωσης αντιτείνουν πως πρόκειται για μία συγκαλυμμένη προσπάθεια εξισλαμισμού της κοινωνίας, μέσω του εκπαιδευτικού συστήματος.

«Το να λες ότι ο παλαιός νόμος δε σεβόταν τις παραδόσεις της κοινωνίας [...] είναι μία προσβολή για την κοινωνία», δήλωσε δηκτικά η Ζεινάμπ αλ-Γκονεΐμι, ακτιβίστρια υπέρ των γυναικείων δικαιωμάτων στη Γάζα.

«Αντί να κρύβονται πίσω από τις παραδόσεις, γιατί δεν λένε ξεκάθαρα ότι είναι ισλαμιστές και επιθυμούν να εξισλαμίσουν την κοινωνία», συμπλήρωσε, μιλώντας σε παλαιστινιακό ραδιοφωνικό σταθμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...