Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Η υποβάθμιση ανησυχεί τα ιταλικά συνδικάτα

Ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Βιτόριο Γκρίλι -δεύτερος από δεξιά- σε ευχάριστο υπουργικό πηγαδάκι στo Eurogroup

«Το κλίμα πολιτικής αβεβαιότητας, σε μια τόσο περίπλοκη, οικονομικά, φάση, οπωσδήποτε, δεν βοηθά» αναγκάστηκε να παραδεχτεί ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Βιτόριο Γκρίλι, προσπαθώντας να καθησυχάσει τούς συμπατριώτες του για την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιταλίας από τον οίκο αξιολόγησης Fitch, την ίδια στιγμή που τα μεγαλύτερα συνδικάτα της Ιταλίας, με δηλώσεις των ιθυνόντων τους εκφράζουν μεγάλη ανησυχία.

«Η Ιταλία θα προσφέρει όλες τις απαιτούμενες πολιτικές διευκρινίσεις, το υπουργείο Οικονομικών θα προστατέψει την χώρα», δήλωσε πάντως ο Γκρίλι, κατά την παρέμβασή του σε οικονομικό φόρουμ στη βόρεια Ιταλία και ευχήθηκε «τις επόμενες ημέρες να γίνουν σαφείς κινήσεις σε ότι αφορά τις επιλογές για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης».

Από την άλλη πλευρά ο Λουίτζι Αντζελέττι, γενικός γραμματέας του συνδικάτου Uil,υπογράμμισε ότι «η υποβάθμιση αυτή αποτελεί σοβαρό γεγονός, διότι μπορεί να είναι η αρχή της καθόδου που όλοι φοβόμαστε. Μπορεί να δώσει το μήνυμα ότι δεν θα τα καταφέρουμε».

Κατά την άποψη της Σουζάννα Καμούσσο, επικεφαλής της κεντροαριστερής συνδικαλιστικής οργάνωσης της Ιταλίας Cgil, που είναι και η μεγαλύτερη της χώρας, «οι οίκοι αξιολόγησης δεν μπορούν να θεωρούνται σημείο αναφοράς, από την στιγμή που ευθύνονται οι ίδιες για την κρίση, έστω και αν προσποιούνται ότι, δήθεν, δεν το γνωρίζουν».

Τέλος, ο γραμματέας του συνδικάτου Cisl, Ραφφαέλε Μπονάννι, τονίζει ότι «η οικονομία δεν είναι σε θετική τροχιά και μοιάζει να είναι αδύνατον να πληρωθούν τα χρέη. Είναι σαφές ότι μια χώρα που θεωρείται από τις πιο ανεπτυγμένες, υποφέρει εντονότατα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...