Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Εννέα νεκροί από την επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 14 τραυματίστηκαν στην επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε...σήμερα το πρωί στη νότια πύλη του αφγανικού υπουργείου Άμυνας στην Καμπούλ, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχος του υπουργείου και αστυνομική πηγή.

Η αιματηρή επίθεση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του νέου υπουργού 'Αμυνας των ΗΠΑ Τσακ Χάγκελ στην αφγανική πρωτεύουσα (βρίσκεται στην Καμπούλ από το βράδυ της Παρασκευής). Εκπρόσωπος της δύναμης του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν δήλωσε ότι ο Χάγκελ βρίσκεται σε σε ασφαλές μέρος σε εγκαταστάσεις της Isaf.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν. «Στόχος μας δεν ήταν ο υπουργός, αλλά να δείξουμε ότι είμαστε πάντα έτοιμοι να πλήξουμε την Καμπούλ, ακόμα κι όταν βρίσκεται εδώ ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας», δήλωσε εκπρόσωπος των Ταλιμπάν σε τηλεφώνημά του στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι ο βομβιστής επέβαινε σε παγιδευμένη μοτοσυκλέτα, ενώ αξιωματούχος του υπουργείου διευκρίνισε ότι υπάρχουν πολίτες μεταξύ των θυμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...