Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Οι Ταλιμπάν… επικήρυξαν τον Μουσάραφ


Η απόφαση του πρώην προέδρου του Πακιστάν Περβέζ Μουσάραφ να επιστρέψει στη χώρα προκειμένου να συμμετάσχει στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, και όχι μόνο σε πολιτικό επίπεδο.

Οι Ταλιμπάν… δεν ξεχνούν ότι ο Μουσάραφ ήταν ο πρόεδρος ο οποίος συνεργάστηκε με την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών όταν ο τότε Πρόεδρος Μπους εξαπέλυσε το ανθρωποκυνηγητό και την εισβολή στο Αφγανιστάν για την εξάρθρωσή τους, και τη σύλληψη του Οσάμα Μπιν Λάντεν, μετά την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους, την 11η Σεπτεμβρίου του 2011.

Έτσι, με βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα, απειλούν να σκοτώσουν τον Περβέζ Μουσάραφ τη στιγμή που θα πατήσει το πόδι του στο Πακιστάν, χρησιμοποιώντας ελεύθερους σκοπευτές και βομβιστές αυτοκτονίας. “Θα τον στείλουμε στην κόλαση”, ήταν το μήνυμα που έστειλαν.

Ο Περβέζ Μουσάραφ βρίσκεται τα τελευταία τέσσερα χρόνια αυτοεξόριστος στο Ντουμπάι, και θα επιστρέψει στο Πακιστάν για τις βουλευτικές εκλογές της 11ης Μαϊου, για πρώτη φορά μετά την απαγγελία κατηγοριών εις βάρος του, για ελλιπή ασφάλεια προς τη Μπεναζίρ Μπούτο, η οποία δολοφονήθηκε το 2007.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...