Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Σόιμπλε: Η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ θα είναι καταστροφή


Μία πιθανή έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή 'Ενωση θα ήταν καταστροφική παρά τις διαφωνίες για τα όρια των μπόνους των τραπεζιτών που οδηγούν το Λονδίνο σε όλο και μεγαλύτερη απομόνωση, τονίζει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard.

Συγκεκριμένα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε: «Θα προτιμούσα να μπορούσαν να συμφωνήσουν και οι Βρετανοί γιατί δεν θα ήθελα στο τέλος την έξοδό τους από την ΕΕ. Είναι πολιτική της Γερμανίας κανένας να μην υποστηρίζει αυτούς που μπορούν να φανταστούν μια ΕΕ χωρίς τη Βρετανία. Προσπαθείστε τότε να εξηγείστε σε έναν Ινδονήσιο: Η Ευρώπη, είναι μια απίστευτα ισχυρή, δυναμική οντότητα, αλλά δυστυχώς δεν είναι σε θέση να κρατήσει ως μέλος της μια χώρα με παγκόσμιο προσανατολισμό όπως η Βρετανία. Αυτή και μόνο η απώλεια της φήμης θα είναι καταστροφική».

Οι κανονισμοί που θα επιβάλουν περιορισμούς στα μπόνους των τραπεζικών στελεχών αναμένεται να εφαρμοστούν τον επόμενο χρόνο και θα αποτελέσουν το αυστηρότερο καθεστώς όσον αφορά τα μπόνους, παγκοσμίως.

Οι κανονισμοί αυτοί απειλούν περισσότερο τον χρηματοπιστωτικό κλάδο της Βρετανίας καθώς αυξάνουν τον κίνδυνο μετεγκατάστασης ορισμένων τραπεζών και τραπεζιτών σε άλλα οικονομικά κέντρα εκτός Ευρωπαϊκής 'Ενωσης.



Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...