Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Βρετανία: Διακόπτεται προληπτικά λειτουργία πυρηνικού σταθμού

Διακόπηκε σήμερα προληπτικά η λειτουργία του πυρηνικού σταθμού του Sellafield, στη βορειοδυτική Βρετανία, καθώς η έντονη κακοκαιρία που αναμένεται ενδέχεται να δημιουργήσει επικίνδυνες συνθήκες.

«Ανταποκρινόμενοι στην σημερινή κακοκαιρία και στις δύσκολες μετεωρολογικές συνθήκες που ανακοινώθηκαν για το Sellafield και γύρω από αυτό (...), διακόπηκε με ασφαλή και ελεγχόμενο τρόπο η λειτουργία του σταθμού για λόγους πρόληψης», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρία.

Ο σταθμός του Sellafield, ο οποίος ήταν ο πρώτος πυρηνικός σταθμός στον κόσμο που λειτούργησε για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στον κόσμο, σταμάτησε την παραγωγή το 2003 και πλέον χρησιμοποιείται για την αποθήκευση πυρηνικών αποβλήτων και την επεξεργασία του εξαντλημένου καυσίμου.

Η περιοχή του Sellafield πλήττεται συχνά από σφοδρούς ανέμους οι οποίοι συνοδεύονται από χιονοπτώσεις και βροχοπτώσεις.

Η κακοκαιρία προκάλεσε σήμερα σε πολλές περιοχές της Βρετανίας προβλήματα στις συγκοινωνίες, ενώ ορισμένα σχολεία έμειναν κλειστά. Οι κακές καιρικές συνθήκες προκάλεσαν επίσης την διακοπή της ηλεκτροδότησης σε περίπου 40.000 νοικοκυριά στην Βόρεια Ιρλανδία.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...