Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Μαρίλντα Μποκασίνι: Η εισαγγελέας που δεν θα ησυχάσει αν δεν βάλει τον Μπερλουσκόνι στη φυλακή


Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο πολιτικός που έχει κατηγορηθεί πολλάκις για την αδυναμία του στο αδύναμο φύλλο θα ήθελε να ξεχάσει την ύπαρξη μιας γυναίκας που εδώ και δυο δεκαετίες τον «καταδιώκει» μέσω της δικαστικής οδού.

Η Μαρίλντα Μποκασίνι είναι η εισαγγελέας-ορκισμένη εχθρός του Ιταλού πολιτικού εδώ και δυο δεκαετίες. Πρόκειται για τη δικαστικό που τίθεται ενάντια στον Καβαλιέρε για τις ροζ υποθέσεις «Ρούμπι Γκέιτ» αλλά είναι παλιοί γνώριμοι από την δικαστική διαμάχη που αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα της εταιρείας συμφερόντων του Μediaset, και σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας εμπλέκεται σε προαγωγή ανηλίκων στην πορνεία και διαφθορά.

Η 63χρονη Μποκασίνι έχει γίνει γνωστή ως «Κόκκινη Ίλντα» όχι μόνο λόγω του πορφυρού των μαλλιών της αλλά και εξαιτίας των φιλοαριστερών πολιτικών της πεποιθήσεων. Πρόκειται για τη δικαστή που ανέλαβε την υπόθεση της σικελικής μαφίας, αμέσως μετά τη δολοφονία του προηγούμενου διώκτη της και μάλιστα επί των ημερών της οι ιταλικές αρχές συνέλαβαν τον αρχηγό της, τον διαβόητο Τότο Ρίινα, ο οποίος εκτίει ποινή ισόβιων δεσμών σε φυλακή υψίστης ασφαλείας του Μιλάνου.

Επόμενη μεγάλη της αποστολή η μάχη κατά της διαφθοράς. Η ίδια αντικατέστησε το δικαστή-επικεφαλής της επιχείρησης «Καθαρά Χέρια» Αντόνιο Ντι Πιέτρο, ο οποίος αποχώρησε για να ασχοληθεί με την πολιτική.

Τότε ήταν που ξεκίνησε και η σχέση της με τον Σίλβιο, παραπέμποντάς τον για ουκ ολίγα αδικήματα. Σύμφωνα μάλιστα με τη Ναπολιτάνα δικαστικό υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία ότι ο Μπερλουσκόνι πλήρωσε για τις σεξουαλικές υπηρεσίες της την Καρίμα Ελ Μαχρούγκ, όταν ακόμα ήταν ανήλικη και ότι άσκησε πιέσεις στην αστυνομία του Μιλάνου να την αφήσει ελεύθερη μετά τη σύλληψή της για κλοπή, τον Μάιο του 2010 -η δίκη αυτή διεξάγεται τώρα.

Εννοείται ότι η ύπαρξη και μόνο της ορκισμένης εχθρού του Μπερλουσκόνι του προκαλεί πονοκέφαλο. Δεν είναι λίγα τα δημοσιεύματα από τις εφημερίδες του ομίλου του που τη στοχοποιούν ενώ η «Il Giornale» έβγαλε στο φως της δημοσιότητας φωτογραφίες της ίδιας από το 1982 όπου φαίνεται να συνομιλεί και να φιλάει ένα δημοσιογράφο της άκρας αριστεράς με τίτλο «Αγώνας Διαρκείας». Η επίθεση φυσικά συνεχίστηκε με νέο δημοσίευμα που έδειχνε την εισαγγελέα να ψωνίζει ένα μεταξένιο φουλάρι αξίας 300 ευρώ από ένα κατάστημα του Μιλάνου.



Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...