Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Μοράλες και Μαδούρο: Ο Τσάβες δηλητηριάστηκε από την «αυτοκρατορία»

Συνεχίζουν τα σενάρια συνομωσίας σχετικά με τον θάνατο του Ούγκο Τσάβες.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, υποστηρίζει, σε μέσα της χώρας του πως είναι «σχεδόν βέβαιος» πως «η αυτοκρατορία (ΗΠΑ) δηλητηρίασε τον Τσάβες» ο οποίος ήταν και πολιτικός σύμμαχος.

Ο Νίκολας Μαδούρο, ο οποίος ήταν αντιπρόεδρος υπό τον Τσάβες και ορκίστηκε την Παρασκευή μεταβατικός πρόεδρος, κατηγόρησε «τους εχθρούς της Βενεζουέλας» ότι προκάλεσαν καρκίνο στον Τσάβες, λέγοντας ότι το θέμα θα πρέπει να διερευνηθεί από ειδική επιτροπή.

Σύμφωνα με μια μεγάλη εφημερίδα της Βενεζουέλας, ο Μοράλες, ο οποίος ταξίδεψε στο Καράκας για να παρευρεθεί στην κηδεία του Τσάβες την Παρασκευή, είπε ότι ανέκαθεν γνώριζε για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε Τσάβες, αν και ποτέ δεν αποκάλυψε οποιεσδήποτε λεπτομέρειες.

Ο αδελφός Τσάβες είπε (σ.σ στους σωματοφύλακές του): «Πώς μπορείτε να πιστεύετε ότι ο Έβο θα με δηλητηριάσει;» και στη συνέχεια ήπιε τον καφέ» θυμάται ο βολιβιανός πρόεδρος.

 Η εφημερίδα El Universal, αναφέρει ότι ο Μοράλες υπενθύμισε ότι είχε κάποτε προσφέρει στον Τσάβες ένα φλιτζάνι καφέ, αλλά οι σωματοφύλακές του ηγέτη αντέδρασαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...