Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

«Ξεχάστε την Κύπρο, το δράμα θα παιχτεί στην Ιταλία»


English: Logo of The Goldman Sachs Group, Inc....
(Photo credit: Wikipedia)
Τον κώδωνα του κινδύνου στην Ευρώπη κρούει ο πρόεδρος της Goldman Sachs, λέγοντας χαρακτηριστικά «ξεχάστε την Κύπρο το δράμα θα παιχτεί στην Ιταλία». 

Σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο Τζιμ Ο΄ Νιλ είπε πως δεν πιστεύει πως ακόμα και η μικρή Κύπρος θα βγεί από την ευρωζώνη προβλέποντας πως «παρά το κόστος η Κύπρος θα μείνει αν και καταλαβαίνω τους λόγους που θέλετε να τη βγάλετε. Αλλά αν ήταν να φύγει η Κύπρος πως ο κόσμος θα πιστευε πως η Ελλάδα και ακόμα περισσότερο η Ιταλία θα μείνουν».

Στη συνέχεια ο κ. Ο Νιλ αναφέρθηκε στον παράγοντα Μπεπε Γκρίλο στην Ιταλία και επισημανε πως δεν καταλαβαίνει πως κάποιοι από αυτούς τους «σκληρούς τύπους» του Βορρά δεν τον λαμβάνουν υπόψη. Τόνισε δε πως η Ιταλία είναι η τρίτη μεγαλύτερη χώρα στην ευρωζώνη και αν δεν ξεκινήσουν να έχουν κάποια ανάπτυξη σύντομα, «αυτοί οι τύποι θα αρχίσουν να αναρωτιούνται για τα οφέλη από την παραμονή της στο ευρώ». Τέλος αναρωτήθηκε για το ρόλο της Ε.Ε. την ώρα μάλιστα που όπως είπε όλες οι αποφάσεις της καθοδηγούνται από την Γερμανία.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...