Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Λεπέν: «Βάζουν στο ίδιο τσουβάλι τον Μπρέιβικ και τη Χρυσή Αυγή»

«Βάζουν στο ίδιο τσουβάλι τον Μπρέιβικ της Νορβηγίας και τη Χρυσή Αυγή», είπε η Μαρίν Λεπέν, πρόεδρος του γαλλικού Εθνικού Μετώπου τονίζοντας ότι το κόμμα της δεν ανήκει στην άκρα δεξιά.


«Δεν είμαστε σε καμιά περίπτωση κόμμα της άκρας δεξιάς, όσοι το νομίζουν αυτό κάνουν εντελώς λάθος ανάλυση» ισχυρίστηκε η Λεπέν, στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL, συμπληρώνοντας ότι θα ζητήσει από τη Δικαιοσύνη να μελετήσει κατά πόσον ο χαρακτηρισμός «άκρα δεξιά» είναι μειωτικός. 

Ο πατέρας της Λεπέν, Ζαν-Μαρί, ο οποίος ίδρυσε το κόμμα FN το 1972, είχε προσπαθήσει ήδη από το 1997 μέσω της Δικαιοσύνης να βγάλει τον χαρακτηρισμό του κόμματος της άκρας δεξιάς.

Επόμενος στόχος του Εθνικού Μετώπου είναι οι τοπικές εκλογές του ερχόμενου Μαρτίου. Οι προτάσεις του FN για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της παράνομης μετανάστευσης βρίσκουν αρκετούς σύμφωνους σε μεγάλα αστικά κέντρα, όπως τη Μασσαλία.

Αυτή τη στιγμή το Εθνικό Μέτωπο διαθέτει 60 αξιωματούχους στα δημοτικά συμβούλια των 36.000 δήμων της Γαλλίας, όμως το κόμμα είναι πεπεισμένο ότι μετά τις εκλογές του Μαρτίου ο αριθμός τους θα ξεπεράσει τους 1.000.

«Θα κερδίσουμε έναν στρατό δημοτικών συμβούλων» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Εθνικού Μετώπου Στιβ Μπριουά. «Το 2014 θα σηματοδοτήσει την αρχή της επανακατάκτησής μας» προσέθεσε.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα από το ινστιτούτο IFOP, λίγο περισσότεροι από το 1/3 των Γάλλων ψηφοφόρων αντιμετωπίζουν θετικά τις απόψεις του Εθνικού Μετώπου, ενώ η δημοτικότητά του δείχνει να αυξάνεται στους συντηρητικούς ψηφοφόρους.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...