Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Η Μαλάλα έκανε «κοπάνα» από το σχολείο για να δει τη βασίλισσα Ελισάβετ

«Κανονικά δεν έχω χάσει ούτε μία ημέρα, αλλά έκανα μια εξαίρεση», απολογήθηκε η 16χρονη μαθήτρια 


Αρχηγοί κρατών, διασημότητες, άνθρωποι της τέχνης και άλλες κορυφαίες προσωπικότητες έχουν γίνει δεκτοί κατά καιρούς από τη βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Όμως αυτή τη φορά τις πύλες του Μπάκιγχαμ πέρασε μια 16χρονη μαθήτρια. Πρόκειται για τη νεαρή ακτιβίστρια υπέρ του δικαιώματος των παιδιών στην εκπαίδευση, Μαλάλα Γιουσαφζάι, από το Πακιστάν, η οποία επέζησε από απόπειρα δολοφονίας εναντίον της από τους Ταλιμπάν, ενώ ήταν υποψήφια για το Νόμπελ Ειρήνης και κέρδισε πρόσφατα το βραβείο Ζαχάρωφ.

Σήμερα λοιπόν, η Μαλάλα συνοδευόμενη από τον πατέρα της, συναντήθηκε με τη 87χρονη βασίλισσα, την οποία συνόδευε ο σύζυγός της πρίγκιπας Φίλιππος, Δούκας του Εδιμβούργου.

Η 16χρονη αρχικά απολογήθηκε στη βασίλισσα, πως κανονικά δεν έχει χάσει ούτε μια μέρα από το σχολείο, αλλά σήμερα έκανε μια εξαίρεση. Επίσης μίλησαν για τα απομνημονεύματά της, τα οποία έχουν τίτλο «Είμαι η Μαλάλα», ενώ της έδωσε και ένα αντίγραφο. Ακόμη μίλησαν για τη σπουδαιότητα της εκπαίδευσης και για την πατρίδα της νεαρής μαθήτριας, το Σουάτ, το οποίο η βασίλισσα είχε επισκεφθεί πριν από αρκετά χρόνια.

Την προηγούμενη βδομάδα, όταν είχε γίνει γνωστή η πρόσκληση της βασίλισσας, η Μαλάλα απαντώντας σε δημοσιογράφο είχε πει: «Είναι επιθυμία της βασίλισσας, είναι διαταγή». Επίσης να σημειωθεί πως την προηγούμενη Παρασκευή είχε συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπάρακ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...