Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

O Σνόουντεν απολαμβάνει τα αξιοθέατα της Μόσχας


Η ρωσική τηλεόραση μετέδωσε την Πέμπτη πλάνα που εμφανίζουν έναν άνδρα - ο οποίος κατονομάστηκε ως ο καταζητούμενος από τις ΗΠΑ, πρώην τεχνικός σύμβουλος της NSA, Εντουαρντ Σνόουντεν - να απολαμβάνει μια βαρκάδα στον ποταμό Μόσχοβα μπροστά από τον καθεδρικό ναό του Σωτήρα στο κέντρο της Μόσχας.

Οι εικόνες που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 24 αποτελούν μια μαρτυρία ότι ο Σνόουντεν όχι μόνο συνεχίζει να βρίσκεται στη Μόσχα αλλά έχει αρχίσει να βγαίνει σε δημόσιους χώρους - κάτι που απέφευγε τις πρώτες εβδομάδες της παραμονής του στη ρωσική πρωτεύουσα καθώς φοβόταν για τη ζωή του.

Τα στοιχεία που αποκάλυψε ο Σνόουντεν για την κατασκοπευτική δράση της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας οδήγησαν σε ένα τεράστιο διπλωματικό σκάνδαλο καθώς πολλοί αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων αποδείχτηκε πως παρακολουθούνταν από τις ΗΠΑ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις οι παρακολουθήσεις είχαν ως στόχο και τις επικοινωνίες των πολιτών.

Η Ουάσιγκτον βρέθηκε σε δεινή θέση και ο Σνόουντεν αναγνωρίστηκε ως ένας εχθρός της Αμερικής που πρέπει να συλληφθεί και να παραδοθεί στην αμερικανική Δικαιοσύνη.

Υστερά από ένα πολυήμερο θρίλερ στο τράνζιτ του αεροδρομίου της Μόσχας, ο νεαρός πρώην τεχνικός σύμβουλος της NSA, έλαβε τελικά προσωρινό άσυλο στη Ρωσία. Πρόσφατα τον επισκέφτηκε ο πατέρας του.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...