Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Ιταλία: «Κάμπινγκ» στο κέντρο της Ρώμης μετά τα επεισόδια

Διαδηλωτές που συμμετείχαν στη μεγάλη διαδήλωση κατά των πολιτικών λιτότητας έστησαν σκηνές στην πλατεία Πόρτα Πια


Στην πλατεία Πόρτα Πια της Ρώμης πέρασαν την νύχτα με σκηνές πολλά μέλη των οργανώσεων που πήραν μέρος χθες στη διαδήλωση κατά των πολιτικών λιτότητας που οργανώθηκε στην ιταλική πρωτεύουσα. 

Στα κύρια αιτήματά τους είναι το δικαίωμα στην απασχόληση και σε μια βέβαιη στέγη για όλους, η άμεση αλλαγή των οικονομικών πολιτικών με υποστήριξη των ασθενέστερων οικονομικά τάξεων και η πραγματική ένταξη των μεταναστών στην ιταλική κοινωνία.

Πολλοί διαδηλωτές που βρίσκονται στην Πόρτα Πια κάλεσαν τους πολίτες της Ρώμης να επισκεφθούν την περιοχή, να πάρουν μέρος στις συνελεύσεις τους και να τους στηρίξουν.

«Στοπ στις εξώσεις, στις κατασχέσεις σπιτιών και στις υποχρεωτικές εκκενώσεις», γράφει ένα από τα πανό που έχουν ξεδιπλώσει οι διαδηλωτές. Μέρος των «κατασκηνωμένων» (Acampados, όπως βαπτίσθηκαν) πρόκειται, πιθανότατα, να μείνει εντός της πλατείας και τις επόμενες ημέρες.

Στο μεταξύ, ο απολογισμός των χθεσινών συγκρούσεων είναι 15 προσαγωγές και 20 τραυματίες αστυνομικοί και καραμπινιέροι. Ένας φωτορεπόρτερ επίσης της εφημερίδας «Λα Ρεπούμπλικα», τραυματίσθηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που ξέσπασαν μπροστά από το υπουργείο οικονομικών της Ρώμης.

Οι αστυνομικές αρχές υπολογίζουν ότι οι μπλακ μπλοκ που προκάλεσαν τα χθεσινά επεισόδια δεν υπερέβαιναν τους εκατό, ενώ ο ιταλικός Τύπος υπογραμμίζει ότι οι ειρηνικοί διαδηλωτές κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να απομονώσουν τα βίαια στοιχεία.

Ο Ιταλός υπουργός εσωτερικών, Ανζτελίνο Αλφάνο, ευχαρίστησε τόσο τα όργανα τους τάξης όσο και την μεγάλη, ειρηνική και υπεύθυνη πλειοψηφία των διαδηλωτών, για τις επιτυχείς προσπάθειες που κατέβαλαν και την υπεύθυνη στάση τους.

Οι πυροτεχνουργοί, τέλος, αργά χθες βράδυ, απενεργοποίησαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που «σε περίπτωση που δεν είχε εντοπισθεί και είχε εκραγεί, θα μπορούσε να έχει προκαλέσει πολλούς νεκρούς», όπως έκανε γνωστό η διεύθυνση της αστυνομίας της ιταλικής πρωτεύουσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...