Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Τουλάχιστον 110 τα θύματα του φονικού σεισμού στις Φιλιππίνες

Οι ελπίδες για να βρεθούν κι άλλοι επιζώντες στα συντρίμμια είναι λιγοστές


Ο ισχυρός σεισμός 7,2 Ρίχτερ που έπληξε το νησί Μποχόλ στο κέντρο των Φιλιππίνων το πρωί της Τρίτης έχει κοστίσει τη ζωή 110 ανθρώπων μέχρι στιγμής.

Από τα συντρίμμια που άφησε πίσω του ο σεισμός κατάφεραν να ανασυρθούν ζωντανοί μόνο τρεις άνθρωποι. Και οι τρεις διασώθηκαν κοντά στην περιφέρεια Σεμπού αρκετές ώρες αφότου ο σεισμός διέλυσε σπίτια, γραφεία και εκκλησίες.

Στο Μποχόλ, επίκεντρο του σεισμού, οι διασώστες μέτρησαν 100 νεκρούς, σύμφωνα με τον τοπικό στρατιωτικό διοικητή Ρόυ Ντεβερατούρντα. Ακόμη 9 νεκροί δηλώθηκαν στο Σεμπού, ενώ ένας ακόμη πέθανε σε άλλο νησί.

Οι ελπίδες για να βρεθούν κι άλλοι επιζώντες στα συντρίμμια είναι λιγοστές.

Η μικρή παράκτια πόλη Λουν ανέφερε 20 θανάτους, τους περισσότερους στο Μποχόλ, συμπεριλαμβανομένων και των θαμμένων στα συντρίμμια σε ένα νοσοκομείο και μια εκκλησία.

Πολλοί δρόμοι και γέφυρες έχουν υποστεί ζημιές, δυσκολεύοντας τις επιχειρήσεις διάσωσης. Αλλά τα κτίσματα που υπέφεραν περισσότερο από τον σεισμό ήταν οι ιστορικές εκκλησίες που διασώζονταν από την περίοδο της ισπανικής αποικιοκρατίας.

Ολόκληρη η επαρχία έμεινε χωρίς ρεύμα, καθώς ο σεισμός κατέστρεψε τις εγκαταστάσεις παροχής ηλεκτρισμού.

Οι αρχές έστησαν πρόχειρα καταλύματα για όσους αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ αρκετοί ακόμη που είδαν τις οικίες τους να καταρρέουν μετακόμισαν σε συγγενείς, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνήτης, Εντγκάρντο Τσάτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...