Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Έξι νεκροί από βομβιστική επίθεση σε τρένο στο Πακιστάν

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 17 τραυματίστηκαν, έξι από τους σοβαρά


Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 17 τραυματίστηκαν, έξι από τους σοβαρά, κατά τη βομβιστική επίθεση εναντίον επιβατηγού τρένου στην επαρχία του Μπαλουτσιστάν στο νοτιο-δυτικό Πακιστάν.

«Επρόκειτο για βομβιστική επίθεση, ο στόχος ήταν ένα επιβατηγό τρένο. Τουλάχιστον 6 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 17 τραυματίστηκαν», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της επαρχίας η οποία πλήττεται από τοπικό αυτονομιστικό ένοπλο κίνημα και τη δραστηριότητα των Ταλιμπάν.

Η βόμβα είχε τοποθετηθεί στη σιδηροδρομική γραμμή Ραβαλπίντι-Κουέτα και η έκρηξη προκάλεσε τον εκτροχιασμό της αμαξοστοιχίας.

Η επαρχία του Μπαλουτσιστάν, που συνορεύει με το Ιράν και το Αφγανιστάν, είναι θέατρο συγκρούσεων ανάμεσα στις ένοπλες αυτονομιστικές δυνάμεις της περιοχής και τον πακιστανικό στρατό και επιθέσεων σουνιτικών οργάνωσεων κατά της σιιτικής μειοψηφίας.

Μάλιστα, στα μέσα του Αυγούστου, δύο άνθρωποι είχαν σκοτωθεί κατά τη διάκρεια επίθεσης με ρουκέτα εναντίον επιβατηγού τρένου στην ίδια επαρχία.

Επίσης, ισχυρή σεισμική δόνηση προκάλεσε τον περασμένο μήνα τον θάνατο 400 ανθρώπων στην επαρχία αυτή που παραμένει η φτωχότερη του Πακιστάν παρά τα πλούσια κοιτάσματα φυσικού αερίου, χαλκού και χρυσού που διαθέτει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...