Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η νοτιοανατολική Αυστραλία

Oι καιρικές συνθήκες αναμένεται να δυσχεράνουν τις προσπάθειες κατάσβεσης, καθώς η θερμοκρασία τις επόμενες δύο ημέρες αναμένεται να φτάσει ή και να υπερβεί τους 30 βαθμούς Κελσίου


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η νοτιοανατολική Αυστραλία λόγω των εκτεταμένων πυρκαγιών με τις οποίες ξεκινά το καλοκαίρι στο νότιο ημισφαίριο -των καταστροφικότερων που έχουν πλήξει τις τελευταίες δεκαετίες τη Νέα Νότια Ουαλία. 

Οι υψηλές θερμοκρασίες και οι ισχυροί άνεμοι που προβλέπονται για τις επόμενες ημέρες αποτελούν συνθήκες για περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης.

Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας, Μπάρι Ο’Φάρελ, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης δίνει στις αρμόδιες υπηρεσίες επιπλέον εξουσίες για τις επόμενες 30 ημέρες, όπως για παράδειγμα τη δυνατότητα να διακόπτουν την παροχή ρεύματος ή φυσικού αερίου σε ορισμένες περιοχές, εάν κριθεί απαραίτητο.

«Σχεδιάζουμε για το χειρότερο, αλλά ελπίζουμε για το καλύτερο», σημείωσε.

Μέχρι στιγμής, από τις φωτιές έχει χάσει τη ζωή του ένα άτομο. Από την Πέμπτη έχουν καεί ολοσχερώς 208 σπίτια, ενώ ζημιές έχουν υποστεί άλλα 122.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων ευνόησαν τις τελευταίες ώρες οι ευνοϊκές καιρικές συνθήκες, με τα μέτωπα να έχουν μειωθεί στα 61 την Κυριακή από 100 την Πέμπτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...