Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Την επίτευξη συμφωνίας ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Γερουσίας

Συμφώνησαν Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί

Την επίτευξης της διακομματική συμφωνίας για την αύξηση του ομοσπονδιακού χρέους και την άρση του λουκέτου ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Γερουσίας και αρχηγός της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών, Χάρυ Ριντ, ευχαριστώντας παράλληλα των ηγετών των Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών Μιτς Μακόνελ, για την συνεργασία του , προκειμένου να αποφευχθεί η κρίση. 

Όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, ο ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Τζον Μπένερ, συμφώνησε να αποδεχθεί το σχέδιο της Γερουσίας, που προβλέπει την αύξηση του ορίου του χρέους ως τις 7 Φεβρουαρίου και την επαναλειτουργία όλων των υπηρεσιών του ομοσπονδιακού κράτους ως τις 15 Ιανουαρίου.

Το σχέδιο δεν θα περιλαμβάνει καμία διάταξη σχετικά με την επιβολή φόρου επί των ιατροτεχνικών προϊόντων του επίμαχου νομοσχεδίου για την υγεία (ObamaCare), όπως προβλεπόταν στις προτάσεις των Ρεπουμπλικάνων βουλευτών.

Αντ 'αυτού θα περιλαμβάνει μια ενιαία διάταξη, ως στόχο να ελέγξει το εισόδημα όσων λαμβάνουν τις  επιδοτήσεις και τα προνόμια του ObamaCare. Το νομοσχέδιο που είχαν προτείνει οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής των Αντιπροσώπων, προέβλεπε την στέρηση των ομοσπονδιακών επιδοτήσεων από τα μέλη του Κογκρέσου, που τους επιτρέπουν τη μείωση του κόστους της δικής τους υγειονομικής ασφάλισης.

Επίσης, το σχέδιο της Γερουσίας προβλέπει τη σύσταση μια διακομματικής επιτροπής προϋπολογισμού, η οποία θα υποβάλλει την  έκθεση της σχετικά με ένα ευρύτερο σχέδιο,  μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.

Η συμφωνία των δύο πλευρών φαίνεται ότι "κλείσει", καθώς επιβεβαιώνεται από δηλώσεις βουλευτών και γερουσιαστών στα αμερικανικά ΜΜΕ. Ωστόσο, δεν έχει ακόμα αποφασιστεί το ποιο από τα δύο σώματα του Κογκρέσου, Βουλή των Αντιπροσώπων ή Γερουσία-  θα ψηφίσει πρώτο το νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με πηγή των Δημοκρατικών της Γερουσίας, μόλις ανακοινωθεί μια συμφωνία, η Γερουσία μπορεί να είναι σε θέση να κινηθεί γρήγορα για την υιοθέτηση του σχετικού νομοσχεδίου, χωρίς εμπόδια από τους ακτιβιστές του Tea Party, όπως ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τεντ Κρουζ.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...